5 x leuke uitspraken over onze stad door Delftenaren

Door Iris Olsthoorn 23 oktober 2018

Opvallend, grappig en soms zelfs een beetje inspirerend. We verzamelde vijf bijzondere uitspraken die Delftenaren de afgelopen tijd deden op indebuurt. Eén ding hebben alle quotes gemeen: de liefde voor Delft spat er vanaf!

Deze quotes zijn afkomstig uit interviews uit onze rubriek ‘Delftenaar van de week’. Ben of ken jij iemand met ook zo’n bijzonder of leuk verhaal? Stuur ons een mailtje!

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

“Als ik iets zie dat mooier kan in Delft, ga ik ervoor”

Simon Huiberts is het brein achter het tulpenveld én het zonnebloemveld bij het station en achter nog meer leuke projecten in Delft. Zijn credo: “Als ik iets zie dat je met weinig moeite mooier kunt maken, klop ik bij de gemeente aan.” We spraken deze vrolijke man eerder als Delftenaar van de Week:

Simon plantte 20.000 zonnebloemen bij het station: ‘Als ik iets zie dat mooier kan, ga ik ervoor’

“Een andere stad dan Delft besturen, was voor mij geen optie”

Zeg je trots op Delft, dan zeg je burgemeester Marja van Bijsterveldt. Deze vrouw is 24/7 met onze stad bezig. Of ze dat ook voor een andere stad zou doen? Nee dus. We spraken haar eerder voor dit interview:

Marja van Bijsterveldt vindt burgemeester van Delft het allermooiste beroep: ‘Een andere stad was voor mij geen optie’

“Ik hoor links en rechts dat ik een van de bekendste Delftenaren ga worden” 

.. zei Toon Paap, de man van de paardentram. Dat is niet zo gek ook, want soms wordt Toon wel 1500 keer per dag op de foto gezet. We spraken deze man over zijn werk en zijn liefde voor Delft:

Toon rijdt met de paardentram door Delft: ‘Ik word soms wel 1500 keer gefotografeerd’

“Ik had nooit uit Delft weg moeten gaan”

barbara wareman
Barbara met haar boek ‘Keer op Keer’.

Deze quote is iets minder gezellig, maar toch een kleine ode aan onze stad. Barbara Wareman maakte van álles mee in haar leven, maar pas toen ze Delft verliet ging het pas echt mis. “Hier lette de buren nog op me. In de grote stad keek niemand naar me om.” Je leest er meer over in dit interview:

Delftse Barbara was verslaafd, werd mishandeld, kreeg HIV en schreef er een boek over

“Ik hou voor altijd van Delft en voel me hier altijd veilig”

Delftenaar Anna Krul

Ooit was ze de koningin van het Delftse nachtleven. Tegenwoordig laat ze hordes Delftenaren smullen van oude foto’s. Delftenaar Anna Krul (71) beheert de websites delft.kijkt.nl en de Facebookpagina Delft Oude Foto’s. Anna is hier geknipt voor, want ze is verzot op Delft Je leest er meer over in dit interview.

Van bar naar beeldscherm: Anna Krul zit nu het liefst tussen de oude foto’s

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.