Delft wil een buitenzwembad! En wel hier

Door Ilse Zoutewelle 11 augustus 2017

Toen we op Facebook vroegen waar jullie graag een buitenzwembad wilden zien in Delft, kwam er een stortvloed aan reacties. Conclusie: Delftenaren willen écht graag een buitenzwembad. Deze locaties zijn – volgens jullie – een goede optie.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Delftse Hout

zwembad t korft
De goede oude tijd van zwembad Aan het Korft… Foto: Delft Archief

Aardig wat Delftenaren zien een buitenzwembad in de Delftse Hout wel zitten. In de buurt waar buitenzwembad Aan het Korft vroeger zat (bijvoorbeeld tegenover de camping) of gewoon óp de grote plas. ‘Het water is daar toch nooit toegankelijk, ruimte zat’, schrijft Monique Venema. En o ja: als er dan toch een buitenzwembad komt, heeft Coby van Bregt nog wel een wens. ‘Ik wil er graag een grote speeltuin of ballenbak bij. Zoiets als De Kievit in Berkel en Rodenrijs, maar dan met een mooi zwembad.’

De Spoorzone

stadsstrand
Zwembadje erbij en relaxen maar!

Er wordt toch nog flink verbouwd in de Spoorzone, dus waarom zetten we niet meteen een buitenzwembad neer in het park? ‘Het zou wel een mooi centraal punt zijn’, vindt Jaap Janszen.

Kerkpolder

Foto: Google Maps

Heel veel Delftenaren zijn ervoor om het buitenzwembad bij Kerkpolder weer in ere te herstellen. En dan het liefst een lekker groot buitenbad met een babybadje en een grote ligweide. ‘Net als vroeger’, reageert Rene van Leeuwen. ‘Heerlijk de hele zomer met je zomerabonnement na het werk kunnen zwemmen. Voor het geld hoefde je het niet te laten! Voor 25 gulden kon je de hele zomer lekker zwemmen.’

Op de Markt

buitenzwembad delft
Wij zien het wel zitten.

We weten niet hoe serieus we dit idee moeten nemen, maar grappig is het wel: een buitenzwembad op de Markt. ‘En dan vanuit de kerktoren met de glijbaan. Het is wel even een paar treden elke keer maar dan heb je ook wat’, vindt Robin Schoute. Wij zien het wel voor ons.

In het Wilhelminapark

Foto: Wikipedia

Het Wilhelminapark zou ook een uitstekende locatie zijn voor een buitenzwembad. De school naast het Sportfondsenbad zou dan wel plat moeten. ‘Ik las een paar jaar geleden dat die school er naast plat zou gaan, en dat er dan plannen waren om op dat terrein een buitenbad te realiseren. Maar ik heb er nooit meer iets over gelezen of gehoord’, aldus Giovanni Lorai Gio.

Harnaschpolder

harnaschpolder delft
Foto: Google Maps

Ook in de Harnaschpolder wordt nog genoeg gebouwd, dus daar kan nog príma een buitenzwembad bij. Daar kan dan meteen een leuke speeltuin bij, zodat het ook met minder weer (zoals op de foto…) een leuke plek is.

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶