Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delft is vandaag wat kleuriger dan andere dagen: het is Coming Out Day

Door Jantine van den Hoven 11 oktober 2016

De regenboogvlaggen vind je aan de gevels van studentenhuizen, de gemeente en de TU Delft. En heb je nog geen ontbijtje op? Op de Markt kun je een beschuitje eten met mensen van DWH.

De Delftse Werkgroep Homoseksualiteit deelt de beschuitjes uit tussen 9.00 en 11.00 uur en gaan het gesprek aan over homoseksualiteit. Dat vertelt Bram van Meurs van DWH uit aan indebuurt Delft.

Lastig om over te praten

“Coming Out DaY is niet bedoeld als een dag waarop homo’s uit de kast komen. Het mag wel natuurlijk, er zijn wel mensen die het op 11 oktober doen. Maar het is meer symbolisch: het is voor veel mensen lastig om uit de kast te komen en om er over te praten. Daarom willen we er graag aandacht voor vragen”, zegt Bram van Meurs.

‘Coming Out Day is wat serieuzer’

“Het gaat er ook om dat we vieren dat je hier in Nederland uit de kast kunt komen, want in andere landen is dat natuurlijk wel anders. De Gay Pride in Amsterdam is meer een feestweek, dit is wat serieuzer.”

Roze bankje

Afgelopen zaterdag zat Bram op een roze bankje op het Bastiaansplein. Hij vroeg Delftenaren waarom ze de Coming Out Day steunen. “Het viel me op dat niet veel mensen het kennen. De mensen die op de foto gingen met een slogan waren positief en steunden ons. De mensen die misschien wat negatiever denken over het onderwerp, liepen denk ik door.” Ook op Coming Out Day is Bram weer bij het roze bankje op het Bastiaansplein te vinden.

Acceptatie in Delft

De activiteiten worden afgesloten met een feest bij DWH. Bram vertelde al eerder op indebuurt over homoacceptatie, hij vindt dat het op de universiteit nog wel beter kan. Tijdens de OWee werden studenten nog bespuugd en uitgescholden tijdens een activiteit.

Coming Out Day 2016
Tijdens Coming Out Day

adv.