Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Delft heeft zijn eigen Monopoly spel

Door Jantine van den Hoven 14 november 2016

Echte Delvenaren kunnen hun hart ophalen. Vanaf deze week hoef je in je favoriete spel – Monopoly – niet meer op de Kalverstraat of Lange Poten terecht te komen, maar kun je gewoon in je eigen Delftse straat je hotel bouwen.

In het gezelschapsspel komen 22 typisch Delftse straten voor. Welke dat precies zijn en welke straat nou ‘de Kalverstraat’ is, dat blijft nog even geheim tot woensdag wanneer het spel echt uitkomt. Wij gokten bij de makers van het spel dat de Voldersgracht er wel bij zou zitten en dat kon niet ontkend worden. Onze verwachting is dat bijvoorbeeld de Markt en de Beestenmarkt er vást ook wel bij staan.

Kanskaart?

Het spel is tot stand gekomen door sponsoring. Accountmanager Jelle Marcus van Identity Games laat weten dat sommige straten gesponsord zijn door bedrijven. “Op de foto’s van de straat zal het bedrijf dan ook te zien zijn.”

Een euro per spel naar goed doel

Aan het Monopolyspel is ook een goed doel gekoppeld. Ongeveer één euro per spel gaat naar de kinder- en jeugdafdeling van het Reinier de Graaf. Het geld is bestemd voor het project ‘Maakbare wereld‘, een manier om kinderen met tekeningen en spellen even te laten vergeten dat ze ziek zijn.

In een slaapzak voor de deur

Wie er absoluut zeker van wil zijn dat hij een spel bemachtigt: sta woensdag 16 november om 10.30 uur bij de Jumbo in Buitenhof op de stoep. Vanaf dan is het spel (alleen daar) te koop voor 49,95 euro. Wie voor meer dan 50 euro boodschappen doet bij de supermarkt koopt het spel voor 39,95 euro.

Handig om te weten

De Jumbo Buitenhof is maandag 14 en dinsdag 15 november even dicht voor een kleine verbouwing. Bij de lancering van het Monopoly-spel wordt de winkel ook meteen ‘heropend’.


Meer over Jumbo Buitenhof ontdekken?

Jumbo Buitenhof supermarkten

Geopend08:00 - 21:00

Vrijheidslaan 1, Delft

Bekijk meer:supermarkten

adv.