Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Gist werkt met buddytafels: ‘Groepen tot 20 man kunnen hier borrelen’

Aangeboden door Visa 5 augustus 2020

Een paar maanden geleden stonden de gasten van de Gist vier rijen dik voor de bar om te bestellen. “Dat is nu natuurlijk niet meer de bedoeling,” zegt Willem, één van de eigenaren van de Gist. Hij en zijn twee compagnons kwamen samen met de bedrijfsleider bij elkaar om oplossingen te bedenken voor de nieuwe anderhalvemeter-samenleving. Want bij de pakken neerzitten, dát zit niet in hun DNA.

Buddytafels

Een grote vernieuwing bij de Gist is dat ze buddytafels hebben gemaakt.  Dit zijn grote tafels waar je met anderhalve meter afstand van elkaar kunt zitten. “Zo kan je toch met een groep tot twintig personen lekker naar de kroeg!” zegt bedrijfsleider Mara. Belangrijk detail, om met een groep te komen borrelen moet je wel even via de website reserveren.

Gelukkig een groot café

“We hebben een supergroot pand dat normaal gesproken altijd helemaal volstaat met mensen”, vertelt Willem. “Er zijn aparte ruimtes die je kan reserveren voor besloten feesten, maar nu staat alles gewoon open. Het is ook leuk voor de gasten om te zien hoe groot De Gist eigenlijk is.” Ook de beenspieren van het personeel worden aardig getraind. “De coronakilo’s vliegen er vanaf”, lacht Mara. “Op een drukke avond loop je zo veertig keer de trap op en af.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Bestellen met je telefoon

QR codes

“Wat eigenlijk wel heel erg grappig is, is dat wij al een jaar voor coronatijd werkten met QR codes op tafel”, vertelt Mara. “Dat komt nu supergoed van pas, want onze gasten zijn er al mee bekend. Het scheelt een hoop uitlegwerk aan de tafels. Op elke tafel staat een klein houtenblokje met een unieke QR code. Onze gasten hoeven alleen maar de camera op hun telefoon te openen en die te richten op de QR code. De bestelling rolt er vervolgens uit bij de bar of in de keuken en we kunnen aan de slag.”

Wachten op je rekening behoort met de handige QR codes tot de verleden tijd. Scannen en gelijk betalen, zo simpel kan het zijn. Uiteraard blijft het ook mogelijk om op de gewone manier af te rekenen. Zo accepteert de Gist alle betaalpassen, betaal bijvoorbeeld contactloos met Visa.

Stuur jouw vernieuwende idee in!

Ben jij ook ondernemer en heb je je bedrijf – net als Willem en zijn compagnons – opnieuw uitgevonden? Dan heb je geluk! Visa is een actie gestart om innovatieve ondernemers te ondersteunen. Je kunt jouw idee insturen via deze website. Uit alle inzendingen selecteert Visa vijftien winnaars. Iedere winnaar krijgt een advertentiecampagne t.w.v. €2.000,- op Facebook en/of Instagram om zijn bedrijf te promoten. De tweede prijs is ook niet mis: vijftien ondernemers krijgen een online workshop van een retailspecialist. Enneh, ben jij geen ondernemer maar ken je wel iemand waarvan je zegt: die moet hier écht aan meedoen? Stuur hem of haar dan dit artikel door!Meer over Visa ontdekken?

adv.