Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Delftse basisscholen zijn weer open en zo ziet dat eruit

Door Natasja de Vrind 11 mei 2020

Het is inmiddels twee maanden geleden dat minister Mark Rutte besloot alle scholen in Nederland te sluiten vanwege het coronavirus. Een sluiting van zes weken met aansluitend een meivakantie van twee weken zorgde voor acht weken geen school, weinig contact met vriendjes en geen sport. Natuurlijk was er thuisonderwijs en digitaal contact met de juf of meester, maar voor veel kinderen was het toch een pittige tijd. Gelukkig kwam het besluit om 50%-onderwijs te gaan organiseren. Veel Delftse kinderen en leerkrachten stonden vanmorgen dan ook te springen om weer te beginnen!

Directeur Dionne van der Helm van de Bernadette Mariaschool vertelt: “De afgelopen weken waren heel bizar. Er is heel hard gewerkt door het team, de ouders en de kinderen. Een school zonder leerkrachten, kinderen en ouders is heel gek. Wij hebben wel elke week noodopvang gerealiseerd voor ouders met vitale beroepen dus gemiddeld waren er tussen de 10 en 22 kinderen op school. Dit maakte het toch een beetje minder onwerkelijk. We zijn ontzettend blij dat we vandaag de deuren weer mogen openen voor alle kinderen. Wij beginnen met halve groepen, de hele dag met een continurooster en dat om de dag. Ze krijgen drie keer per week gericht buiten bewegen door de vakleerkrachten. We vinden het belangrijk dat deze gebeurtenissen ook weer een plek in de verwerking krijgen vandaar dat we de diamanten weken hebben ingesteld (begin van het jaar hadden we de gouden weken, na de kerst de zilveren weken). We besteden tijdens de diamanten weken extra aandacht aan welbevinden en groepsvorming. Vandaag en morgen zullen we ook wat feestelijk beginnen door een muziekje op het plein te draaien zodat de druk er een beetje afgehaald wordt. Het is tenslotte voor iedereen een beetje spannend en onwennig weer.”

Schoolpleinen en lokalen aangepast, warm welkom voor de kinderen

Ook andere scholen hebben volgens het protocol hun schoolplein en lokalen aangepast. Dat betekent 1,5 meter afstand van de leerkracht, vaste looproutes door de school en genoeg zeep en papieren handdoekjes voor iedereen. Zij heten hun leerlingen ook weer allemaal van harte welkom! Zo zag dat eruit: 

Bernadette Mariaschool
De Bonte Pael
De Bonte Pael
De Gabriëlschool
De Gabriëlschool
Mariaschool Den Hoorn
Titus Brandsmaschool
Oostpoortschool
Oostpoortschool

Lees ook

Van nieuwe banken tot glazen wanden: zo bereidt de horeca in Delft zich voor op heropening

Heerlijk! Vanaf 1 juni mogen -als alles gaat volgens plan en het virus niet opnieuw de kop opsteekt-...
sportfondsenbad delft

De zwembaden in Delft gaan weer open, maar nog niet op 11 mei

Misschien bleven je oren gisteren vooral bij de woorden 'terras' en 'kapper' hangen tijdens de persc...

Deze plekken zien er binnenkort (hoera!) weer wat gezelliger uit

Toen woensdagavond bekend werd dat de terrassen en restaurants weer (onder voorwaarden en als alles ...

Terrassen, kappers en meer open: ‘Laten we met z’n allen zorgen dat we hier goed uitkomen’

De professionele schaar kan volgende week door de te lange lokken van Delftenaren. Het kabinet heeft...
aanbiedingen delft algemene foto

5 x zo help jij je favoriete Delftse zaken een handje

Door alle maatregelen rondom het coronavirus hebben ondernemers het niet makkelijk. De straten blijv...

adv.