Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Danny zocht problemen in Buitenhof en kreeg ze; wat vind jij?

Door Jantine van den Hoven 1 juni 2016

Verslaggever Danny Ghosen ging voor zijn programma ‘Danny Zoekt Problemen’ naar Buitenhof. Problemen vond Danny zeker. Hij werd bekogeld met uien en kreeg vrijwel geen enkele jongere zo ver om voor de camera te praten.

Het programma van de NTR werd vooraf al veel besproken. Delftenaren waren al erg benieuwd naar de ervaringen van de verslaggever. In het programma probeerde Danny in contact te komen met de jongeren om te weten te komen hoe het is om op te groeien in de Delftse wijk. De jongeren wilden absoluut niet gefilmd worden. Ze bedreigden de tvploeg en gooiden met uien en aardappels.

Eén van de weinige jongeren die wel wat wilden zeggen: “Het buurthuis is gesloten en het voetbalveldje is weg. Nu staat iedereen bij de Lidl. Ik snap best dat je daar als buurtbewoner niet graag langs loopt. Wat we nodig hebben in de wijk, is iemand die als een jongere denkt.”

Danny sprak wel uitgebreid met Patricia, die zich zorgen maakt over haar opgroeiende kinderen in de wijk. Ook juf Lizzy en Ocean en Peru kwamen aan bod, zij hebben veel contact met de jongeren en proberen iets te doen aan de situatie. Als er iets duidelijk naar voren kwam in de aflevering van het tv-programma, dan is het wel dat er niets meer te doen is voor de jongeren. Buurthuizen en voetbalveldjes zijn wegbezuinigd en aan sport wordt ook niet veel gedaan.

Wat vind jij?

Heb jij het tv-programma gezien? Wat vind je van het programma? Schrik je er van of juist niet? En vind je dat de situatie in Buitenhof zo goed is weergegeven? Laat het weten in een reactie onder dit artikel.

Op de indebuurt Facebookpagina komen reacties binnen. De eerste reageerders vinden het sneu hoe de jongeren neer worden gezet en noemen het stemmingmakerij. “Steek liever tijd in het helpen en begeleiden van de jongens in plaats van ze nog negatiever neer te zetten en te provoceren”, zegt Ang Hartgens, die voorheen vrijwilligerswerk deed in de wijk.

Terugkijken

Het programma Danny Zoekt Problemen wordt voor de nachtbrakers nog herhaald op 2 juni om 01.45 uur en op maandag 6 juni om 23.55 uur. Zodra de Buitenhof-uitzending beschikbaar is op Uitzending Gemist kun je dat hier zien.

adv.