Barvrouw Liza van de Beierd: ‘Laat mij maar lekker door de zaak racen’

Door Iris Olsthoorn 14 november 2018

De barman/vrouw: degene die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze serie gaan we op zoek naar de leukste barmannen en -vrouwen van Delft. Deze week spreken we Liza van Baarle, barvrouw bij Eetcafé de Beierd. 

Liza werkt pas anderhalf jaar bij de Beierd, maar is al langer een bekend gezicht in de Delftse horeca. Hiervoor werkte deze vrolijke bardame jaren lang bij Grand Café de Sjees. Liza was een vaste gast van de Beierd voordat ze er kwam werken: “Toen ik terug kwam van een grote reis, zocht ik een nieuwe baan. Ik kwam hier al vaak en kende de bazen en het personeel goed, dus dat was een makkelijke keuze!”

Bakkie en een krantje

Het leukste aan de Beierd vindt Liza het diverse publiek: “’s Avonds komen studenten voor een daghap, maar er zijn ook veel gasten die echt komen voor de kwaliteit van dit eetcafé. Het is leuk om het beide groepen naar hun zin te maken.” Liza is vooral dol op de vaste gasten, en die zie je in de Beierd genoeg. “Er komen hier bijvoorbeeld veel sportteams om te borrelen, maar ook veel oudere mensen die hier overdag komen voor hun bakkie en hun krantje. De gezelligheid onder personeel, maar zeker ook met de vaste gasten, maakt werk hier heel leuk.”

Barvrouw = multitasker

Omdat de Beierd van de lunch tot diep in de nacht open is, is het soms best wel even aanpoten. Gelukkig is Liza goed in multitasken: “Laat mij maar lekker racen. De fijnste dagen zijn voor mij de weekenddagen, waarop het lekker druk is. Ondanks de drukte heerst er toch altijd een ontspannen sfeertje. Een goede barman/vrouw is denk ik iemand die alle touwtjes in handen heeft. Je moet je bestelbonnen kunnen maken, bar schoon houden en al je taakjes uitvoeren, maar tegelijkertijd óók gezellig met je gasten kunnen kletsen. Mensen die aan de bar zitten, zitten daar waarschijnlijk omdat ze zin hebben in een praatje. Het is ook belangrijk dat je daar tijd voor maakt.”

Zingende kerststal en de kerstman

Binnenkort is het weer tijd voor één van Liza’s favoriete dagen van het jaar: Lichtjesavond. “We staan dan ieder jaar buiten voor de deur, met de kerstman glühwein en chocomelk te verkopen. En er staat een (inmiddels legendarische) zingende kerststal voor de deur om geld op te halen voor het goede doel. Het is superdruk, maar heel gezellig.”

De Barman/vrouw verkiezing van indebuurt Delft

Indebuurt is opzoek geweest naar de allerleukste barmensen. Tien weken lang schotelden we je een kandidaat voor. We zijn inmiddels bij nummer 10 van de 10 kandidaten. En nu komt het leukste: over één week barst de strijd los! Dan kunnen jullie stemmen en weten we wie er dit jaar vandoor gaat met de enige echte indebuurt barremannen-beker!

De kandidaat van vorige week

Barvrouw Heleen van De Klomp: ‘Wildvreemde mensen spelen hier een bordspel met elkaar’

De barman/vrouw: degene die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze...

Eetcafé de Beierd Delft eetcafés

Nu open10:00 - 01:00

Burgwal 18, Delft

Bekijk meer:eetcafés

adv.