Wie is de leukste barman of -vrouw van het jaar? Stemmen kan NU!

Door Iris Olsthoorn 21 november 2018

Wat hadden we het zwaar, de afgelopen tijd: elke week kletsen met een leuke Delftse barman of -vrouw, die stuk voor stuk nog leuke verhalen vertelden ook. Poe poe… En nu is het dan zover: er mag gestemd worden!

<< < Pagina 1 / 11 >
⟵ swipe swipe ⟶

Scroll langs deze 10 barre mannen en vrouwen en fris je geheugen op. Op pagina 11 vind je de poll waar je heel simpel – met één klik – je stem kunt uitbrengen. Wie gaat er straks met de enige echte beker vandoor?

Anyssa | Club Ciccionina

“Ik probeer altijd vrolijk te zijn. En geduldig, want dat heb je wel nodig in een club. Ook als mensen vervelend worden omdat het bijvoorbeeld druk is, probeer ik altijd goed met ze te blijven communiceren.”

Barvrouw Anyssa van Club Ciccionina: ‘Ik ben echt een nachtdier’

Aidan | De Gist

“Ik vind dagen zoals Koningsdag, Saint Patricksday en Blues Festival altijd leuk. Je wéét dat je dat gewoon keihard moet werken maar dat het wel gezellig is. Maar laats hadden we een rugbytoernooi met buitenlandse teams, toen stonden hier redelijk onverwachts ineens 150 rugbyers voor ons neus. Dat was gékkenhuis, ik wist niet wat me overkwam.”

Barman Aidan van De Gist: ‘Ik wist voor de opening al dat ik hier wilde werken’

Daan | Café de Oude Jan

“Ik vind het leuk om mensen te adviseren over drankjes: de hele beleving van de gast is belangrijk. Dat maakt je denk ik een goede barman. Je ontvangt de gast met een glimlach en je voelt aan wanneer iemand wel of niet een praatje wil maken.”

Barman Daan van Café de Oude Jan: ‘Hier drinken werklui en advocaten samen een biertje’

Jeroen | Proeflokaal de Kurk

barman jeroen de kurk

“De ene keer staat de kroeg vol studenten, de volgende keer zijn het weer voetbalteams of Delftenaren. Omdat Delft zo klein is, ken je ook veel mensen. Ze komen vaak even een praatje maken aan de bar en dat maakt het leuk.”

Barman Jeroen van de Kurk is ook fysiotherapeut: ‘In het weekend kan ik hier ontspannen’

Zoë | Grandcafé de Sjees

“Een goede barman of -vrouw is oplettend en beleefd. Iédereen begroeten. Altijd. En je moet een beetje snel. Niemand heeft zin om lang op zijn biertje te wachten!”

Barvrouw Zoë van de Sjees: ‘Geef mij maar een mega-drukke vrijdagavond’

Pete | Café de Sport

“Stress, daar moet je niet aan doen. Al staan er 100 man in je kroeg en je bent alleen aan het werk, dan moet je alsnog rust uitstralen. Anders worden je gasten ook onrustig en ongeduldig.”

Barman Pete van Café de Sport: ‘Hier gebeurt elke avond iets noemenswaardigs’

René | Café de Engel

“Het liefst werk ik op een warme zomeravond. Als heel je terras én je bar vol zit, het lekker warm is buiten en er een zomers sfeertje hangt. Zeker als het lekker druk is. Laat mij maar lekker rennen. Je bent hier toch om te werken! Dan kan je maar beter iets te doen hebben.”

Barman René van Café de Engel: ‘Het is hier één grote familie’

Melvin | Kobus Kuch

melvin vermaat

“Ik werk elke dag met 110% plezier. Horeca is echt mijn ding, het harde werken past goed bij me. Ik ben niet gaan studeren, dit is mijn fulltime werk. Het is ook écht wat ik ‘later als ik groot ben’ wil doen.”

Barman Melvin van Kobus Kuch: ‘Er gebeurt altijd wel iets bizars als ik aan het werk ben’

Heleen | Bierhuis de Klomp

“Soms komen mensen voorzichtig binnen, omdat het er van buiten uitziet als ‘oude mannentjescafé’. Maar eenmaal binnen voelt iedereen zich prettig. Daar moet je als barvrouw of -man ook voor zorgen: je bent de sfeerbewaker.”

Barvrouw Heleen van De Klomp: ‘Wildvreemde mensen spelen hier een bordspel met elkaar’

Liza | Eetcafé de Beierd

“Een goede barman/vrouw is denk ik iemand die alle touwtjes in handen heeft. Je moet je bestelbonnen kunnen maken, bar schoon houden en al je taakjes uitvoeren, maar tegelijkertijd óók gezellig met je gasten kunnen kletsen. Mensen die aan de bar zitten, zitten daar waarschijnlijk omdat ze zin hebben in een praatje. Het is ook belangrijk dat je daar tijd voor maakt.”

Barvrouw Liza van de Beierd: ‘Laat mij maar lekker door de zaak racen’

Stemmen maar!

Klik hieronder aan bij wie jij het liefste aan de bar hangt en wie volgens jou dus de titel ‘Delftse Barman van het Jaar’ verdient – mét bijbehorende beker (en ja, sorry – ‘barman of barvrouw’ was dus te lang voor op het plaatje van de beker..)

Deze poll is gesloten. Je kunt niet langer stemmen.

Stemmen kan tot en met woensdag 5 december. Let op: je kunt maar één keer stemmen!

Pssssst: denk je nu ‘waarom staat MIJN favo barman/vrouw er niet tussen?!’ Het bárst in Delft schijnbaar van het leuke barpersoneel, want onze mailboxen stroomden over met leuke suggesties. De redactie heeft hier een selectie uit gemaakt. Vanwege alle leuke reacties en aanmeldingen doen we het volgend jaar gewoon weer! Wie weet staat jouw favoriet er dan wel tussen.

<< < Pagina 1 / 11 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.