Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Barman Pete van Café de Sport: ‘Hier gebeurt elke avond iets noemenswaardigs’

Door Iris Olsthoorn 10 oktober 2018

De barman/vrouw: degene die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze nieuwe serie gaan we op zoek naar de leukste barmannen en -vrouwen van Delft. Deze week spreken we Pete Hartigan. Hij is niet zomaar een barman, maar óók eigenaar van Café de Sport. 

Pete staat sinds 2014 aan het roer van zijn eigen café aan de Coenderstraat. Eigenlijk was Pete van plan om samen met zijn zusje Jill een Irish Pub te beginnen in Delft. Zo vertelden ze ons eerder: “We waren hard op zoek naar een pand, maar er zat niks bij dat geschikt was. Te klein, geen horeca-vergunning… Tot Café de Sport op ons pad kwam. De oude eigenaar wilde het verkopen. Wij kenden het café wel, want we wonen al heel lang in het Westerkwartier. Ook de gasten kenden we al een beetje.”

Noemenswaardige verhalen

Inmiddels kunnen de vaste gasten niet meer zonder Pete, en Pete niet zonder hen. “Er komen hier veel oudere mensen die hier al jaren komen, maar ook studenten. Dat geeft een leuke mix”, zegt Pete. Ondanks dat hij vijf dagen per week van ’s ochtends vroeg, tot ’s avonds laat aan het werk is, verveelt de barman zich nog steeds niet. “Iedere dag is weer anders. De ene dag is het café het decor van een film die hier wordt opgenomen, de volgende dag is het carnaval en een week later weer Blues Festival. Er is altijd wel wat.” En ook als er géén feestjes, optredens op festivals zijn, heeft Pete genoeg om na te vertellen: “Er gebeurt hier elke avond wel iets noemenswaardigs, een verhaal dat je achteraf aan je vrienden doorvertelt. Van een striptease tot een goede mop.”

‘Stress, daar doe ik niet aan’

Pete werd door een heleboel mensen voor deze verkiezing genomineerd. Maar wat maakt Pete nou zo’n goede barman? Zelf denkt hij dat zijn sleutel tot succes in zijn rust ligt: “Stress, daar moet je niet aan doen. Al staan er 100 man in je kroeg en je bent alleen aan het werk, dan moet je alsnog rust uitstralen. Anders worden je gasten ook onrustig en ongeduldig.” Ook op ons komt Pete over alsof hij de vrolijkheid zelve is. Dat is nóg zo’n sterke barmannen-kwaliteit: “Natuurlijk heb je wel eens een mindere dag. Maar ook dan moet je zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft!”

De Barman/vrouw verkiezing van indebuurt Delft

Indebuurt is opzoek naar de allerleukste barmensen. Elke week schotelen we je een kandidaat voor. Na 10 keer kiezen jullie welke barre man of vrouw de enige echte beker verdient! Ken jij een barman of – vrouw die het verdient mee te doen aan deze verkiezing? Tip hem of haar hier.

Vorige week:

Barvrouw Zoë van de Sjees: ‘Geef mij maar een mega-drukke vrijdagavond’

De barman/vrouw: degene die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze...

Meer over Café de Sport ontdekken?

Café de Sport cafés

Gesloten18:00 - 01:00

Coenderstraat 54, Delft

Bekijk meer:cafés

adv.