Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Barman Melvin van Kobus Kuch: ‘Er gebeurt altijd wel iets bizars als ik aan het werk ben’

Door Iris Olsthoorn 18 oktober 2018

De barman/vrouw: degene die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze nieuwe serie gaan we op zoek naar de leukste barmannen en -vrouwen van Delft. Deze week spreken we Melvin Vermaat van Kobus Kuch. Hij is pas 22 jaar, maar nu al leidinggevende. 

Melvin werkt sinds drieënhalf jaar bij Kobus Kuch op de Beestenmarkt. Hij kwam hier terecht omdat een vriendin van hem hier werkte: “Ik had een bijbaantje nodig en dit leek me wel leuk!”. Maar Melvin vond het niet ‘wel leuk’, nee – hij vond het fantastisch. En nog steeds: “Ik werk elke dag met 110% plezier. Horeca is echt mijn ding, het harde werken past goed bij me.” Het barmanschap gaat Melvin zelfs zo goed af, dat hij dit nu fulltime doet. “Ik studeer niet, dit is mijn werk. Het is ook écht wat ik ‘later als ik groot ben’ wil doen.”

Match made in heaven

Je hoort het al, Melvin en horeca zijn een match made in heaven. Zo’n goede match zelfs, dat hij sinds een half jaar leidinggevende is bij Kobus Kuch: “De jongste sinds de oprichting. Soms is het wel lastig om mensen aan te sturen die ouder zijn dan ik.” Gelukkig is het met de collega’s van Kobus altijd gezellig. “We zijn echt close. Ook buiten het werk. Dat maakt wel dat het altijd goed geordend is hier, maar nooit té streng. We weten hoe we elkaar aan kunnen spreken.”

Omdat Melvin van hard werken houdt, draait hij het liefst de drukke avonden. “Rustige avonden kunnen ook leuk zijn, want dan heb je veel meer tijd om met de vaste gasten te praten en ze veel aandacht te geven. Maar de uitdaging zit ‘m wel in de drukke diensten. Blijven lachen, ook al ren je je helemaal rot!”

#SluitmetMelvin

Onder het personeel van Kobus Kuch zijn dit soort drukke sluitdiensten met Melvin inmiddels legendarisch. “Ja, er bestaat zelfs een hashtag van: #SluitmetMelvin. Op de één of andere manier gebeurt er altijd wel iets geks als ik aan het werk ben. Gekkies op het terras, onverwachts extreem drukke avonden, dingen die kapot gaan…”, lacht hij. “Ik trek het aan, denk ik. Als die hashtag in de appgroep voorbij komt, weet iedereen: het was weer zo’n avond.” Toch vindt Melvin de ‘vloek’ die er op zijn sluitdienst rust helemaal niet erg: “Het zijn vaak minder leuke ervaringen, maar je leert er wél het meeste van! Stiekem zijn het achteraf vaak toch de leukste avonden.”

De Barman/vrouw verkiezing van indebuurt Delft

Indebuurt is opzoek naar de allerleukste barmensen. Elke week schotelen we je een kandidaat voor. Na 10 keer kiezen jullie welke barre man of vrouw de enige echte beker verdient! Ken jij een barman of – vrouw die het verdient mee te doen aan deze verkiezing? Tip hem of haar hier. We zijn inmiddels bij nummer 7 van de 10 kandidaten!

De barman van vorige week

Barman Pete van Café de Sport: ‘Hier gebeurt elke avond iets noemenswaardigs’

De barman/vrouw: degene die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze...

Meer over Kobus Kuch ontdekken?

Kobus Kuch cafés

Gesloten09:30 - 01:00

Beestenmarkt 1, Delft

Bekijk meer:cafés

 

adv.