Deze 9 Delftenaren zijn beroemd door een bijzonder beroep

Door Iris Olsthoorn 12 november 2017

Er zijn tussen de Delftse grachten een heleboel beroemde muzikanten, Olympische sporters en TV-helden geboren. Maar er zijn ook talentvolle Delftenaren die de landelijke media halen, dankzij hun bijzondere beroep: 

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Dion goochelt over de hele wereld

dion-van-rijt
Dion in zijn atelier aan de Rotterdamseweg.

Wat nou Hans Kazan? In Delft hebben we illusionist Dion van Rijt! Hij geeft optredens in Taiwan, China, Japan en door heel Europa. Waar het allemaal begon? In familiepark Drievliet, waar hij zomers lang zijn beste vriendin in tweeën stond te zagen. Meer over Dion’s bijzondere verhaal lees je in ons interview met hem.

Shelley reist de wereld rond als lingeriemodel

Shelley Baptiste
Shelley Baptiste

De Delftse Shelley Baptiste reist voor haar werk de hele wereld rond als lingeriemodel. Ze werkt onder meer voor opdrachtgevers als Playboy, Hunkemöller en Glamour. Toch is het niet gek als je haar niet meteen herkent, Shelley is namelijk niet veel te zien in de Nederlandse bladen en reclames: “Als lingerie- en badmode model is er veel meer werk in België, Parijs, Duitsland en de VS.” Benieuwd naar haar verhaal? We spraken haar al eens als Delftenaar van de week.

Boyan vist zoveel mogelijk plastic uit de zee

Boyan Slat Ocean Cleanup Delft
ANP

Je kent hem ongetwijfeld, want Boyan Slat is met zijn uitvinding al veelvuldig in het nieuws geweest de afgelopen jaren. Hij wil met ‘The Ocean Cleanup’ zoveel mogelijk van de plastic soep uit de oceanen vissen. Een goed plan, zo blijkt, want eerder dit jaar kreeg hij 22 miljoen van investeerders om de westkust van Amerika op te ruimen. En dat regelt Boyan gewoon vanuit zijn HQ op de Martinus Nijhofflaan.

Florian is Kapitein Iglo

florian dirkse

Wist je dat dé Kapitein Iglo gewoon in Delft woont? Zijn naam is Florian Dirkse. Toen het visstickmerk een Nederlandse kapitein zocht voor reclames en live ‘optredens’, wist hij meteen dat deze baan hem op zijn lijf geschreven was. Florian is namelijk een échte kapitein. Kort geleden spraken we hem over zijn bijzondere baan in dit interview.

Jelle leert mensen blijer levenjelle hermus

Goed, we kennen in deze wereld genoeg psychologen, therapeuten en allerlei andere mensen die weten hoe we gelukkiger worden. Maar als je jouw advies aan 7 miljoen mensen per jaar geeft, geven we je een écht applaus. Jelle Hermus is de man achter soChicken.nl, waar hij mensen laat zien hoe je met kleine veranderingen een leuker leven kan leiden. Hij heeft er inmiddels zelfs een boek over geschreven. We spraken hem een tijdje geleden als Delftenaar van de week

Thomas en Darcy vloggen over poepluiers

Foto: Youtube

Als jonge ouder loop je tegen van álles aan en al helemaal als je een tweeling krijgt. Thomas Smagge en Darcy Lazar besloten hun avonturen daarom maar vast te leggen op video. Het stel zal er hun boterham niet mee verdienen, maar hebben inmiddels wel al 112.000 abonnees op hun Youtube-kanaal. De tweeling Luna en Marley is inmiddels één jaar oud. 

Sheila geeft haar mening in de landelijke krant

sheila-sitalsing
Sheila Sitalsing bij Pauw om te vertellen over haar boek

We houden er natuurlijk allemaal van om over van alles en nog wat onze mening te geven, maar stel je voor dat je er je brood mee verdient? De Delftse Sheila Sitalsing heeft om de dag een column in de Volkskrant, waarbij ze schrijft over allerlei economische en politieke actualiteiten. Dat doet ze goed, want in 2013 werd zij bekroond met de ‘Heldringprijs’ voor de beste Nederlandse columnist.

Raúl zet bekende Surinamers op de foto

Raul Neijhorst
Raul Neijhorst in zijn studio in Buitenhof.

Humberto Tan voor je camera? Dat is voor fotograaf Raúl Neijhorst helemaal niets nieuws. De fotograaf heeft inmiddels twee boeken gemaakt van zijn serie Suriname Beken(d)t, waarin hij beroemde Nederlanders met Surinaamse achtergrond portretteert. Raúl vertelde ons in een interview dat hij heeft leren fotograferen bij de Delftse fotoclub FC’59.

Ken jij nog meer Delftenaren die in dit rijtje zouden passen? Laat het ons weten in een reactie of mailtje!

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶