Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Krantenman Arie is bijna 80, maar nog niet van plan te stoppen

Door Iris Olsthoorn 25 januari 2017

Een krantenwijk iets voor jonge jongens? Nee hoor, bij de Delftse Post hebben ze Arie Schuller. Deze krantenman wordt op 30 januari 80, maar brengt nog steeds elke woensdag de krant rond op de fiets. De Delftse Post zette deze harde werker in het zonnetje.

Arie is een echte Delftenaar en werd geboren aan het Rietveld. Hij was lange tijd bode op het stadhuis. “Daar heb ik altijd erg van genoten”, zegt hij. “Ik ben gek op contact met mensen. Toen ik 58 was kon ik met vervroegd pensioen. Ik had 40 dienstjaren, het was in de tijd dat meneer Van Walsum burgemeester was. Maar ik wilde de 43 dienstjaren van mijn vader inhalen, dus ben ik gaan zoeken naar een baantje na mijn pensioen.”

Ook als het regent

Intussen brengt Arie al 22 jaar op woensdag de krant rond in de wijk Voorhof. Met een beetje geluk kan je hem spotten in of rondom winkelcentrum De Hoven. “Ik begin om elf uur met mijn ronde. Dan eet ik thuis een boterham en ga ’s middags weer verder tot een uur of vijf. Ik vind het heerlijk om te doen.” In totaal stopt Arie wekelijks 1.100 kranten in de bus. Dat is in de zomer nog wel te overzien, maar wat als het regent? “Dan gaat ‘ie net zo goed”, zegt zijn dochter Cindy. “Of het nou plenst of sneeuwt of stormt, hij slaat nooit een ronde over.”

Niet te stoppen

Hoe lang denkt Arie deze baan nog vol te houden? “Als het aan mij ligt nog zeker tien jaar, haha. Maar zonder gekheid, het gaat me nu nog gemakkelijk af. Dat is wel een voorwaarde. Als je me vraagt of ik wíl stoppen, dan zeg ik: ik moet er niet aan denken!”

Het hele verhaal lees je bij de Delftse Post. 

Meer over

Delftenaren

adv.