Deze 6 Delftse uitvindingen zijn een beetje gek, maar heel handig

Door Iris Olsthoorn 5 januari 2019

Van springende robots tot supersnelle zonneauto’s – in Delft barst het van de uitvindingen. Meestal zijn ze erg handig en heel slim, maar bij sommige exemplaren moesten we toch een beetje gniffelen: 

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Tramrailsgleufopvuller

saferails

Ooit wel eens met je fietsband tussen de tramrails gezeten? Om pijnlijke valpartijen de wereld uit te helpen, bedachten Delftse studenten Roderick Buijs en Ward Kuiters iets slims: de SafeRails. Het is een kunststof strip die precies tussen de rails past. De tram is zwaar genoeg om hem omlaag te duwen, maar voor fietsers blijft de gleuf opgevuld. Wij vinden het wel een goeie voor in Delft, met een mooi Delfts blauw printje misschien?

De Batmobiel

superbus
Foto: ANP

Hij zwart, heel lang en lijkt verdacht veel op een voertuig voor superhelden. De superbus is een uitvinding van Wubbo Ockels en wordt ook wel Batmobiel genoemd. Het is een elektrische bus voor 23 passagiers en kan 250 kilometer per uur rijden. Het was eigenlijk de bedoeling dat deze bus ook daadwerkelijk gebruikt ging worden als alternatief voor de Zuiderzeelijn, maar dat is er niet van gekomen. De superbus staat in de opslag van de TU Delft.

Glazen brug

glazen brug
Foto: TU Delft

Als je over een brug loopt, wil je het liefst dat hij zo stevig mogelijk is, toch? Dan denk je waarschijnlijk niet meteen aan een brug van glas. Maar om te bewijzen dat dit materiaal echt heel sterk is, maakten een hoogleraar en studenten een tijdje geleden een brug helemaal van glas. Ze hebben hem getest door er onder andere groepjes studenten op te laten dansen. En met succes: niemand heeft een nat pak gehaald.

Mega gameconsole

Foto Facebook Ben Allen

Je zal het maar nodig hebben: een enorme gameconsole. TU student Ben Allen maakte er in augustus 2011 voor de zekerheid maar eentje. Het ding werkte volledig en had een afmeting van 3.66 meter, bij 1.59 meter, bij 51 centimeter.

Levensreddende minihelicopter

Ambulance drone

Stel, je bent op een moeilijk bereikbare plek en krijgt een hartaanval. Dan kan het zijn dat je leven gered wordt door een minihelicopter. De ambulance-drone is een uitvinding van Alec Momont van de TU. Het ding kan in korte tijd een defibrilator (een hartslagopwekker-machine) vervoeren naar de plek waar dat nodig is.

Condoomhulpstuk

 

Wingman-condooms

Alle kleurtjes en smaakjes ten spijt; aan het gebruiksgemak van het condoom was in 100 jaar niet veel gedaan. Delftenaren Paul Breur en Adnan Tonovi brachten in 2006 het Wingman-condoom op de markt. Het condoom dat je wel makkelijk om doet en niet voelt zitten, volgens uitgebreid gebruikersonderzoek…

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.