Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

6 x succesvolle Delftenaren

Door Jantine van den Hoven 21 september 2016

Misschien woon jij wel naast die ene talentvolle DJ of die goede schrijfster, maar weet je dat niet eens! Er zijn best wel wat succesvolle types in Delft, maar je ziet ze niet elke dag op RTL Boulevard. Ken jij deze Delftse toppers?

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

DJ Woody

Niet een jongen die zelf de spotlights opzoekt, maar als DJ kun je hem elk weekend achter de draaitafels vinden. Woody is geboren en getogen in Delft. In een interview met indebuurt Delft vertelde hij dat hij draaien op Dekmantel en Lowlands tot doel had. En dat is ‘m nog gelukt ook. Wij zijn benieuwd waar we Woody nog meer allemaal terug gaan zien!

Woody 's-Gravemade Delft
Woody voor Puro Cuccina, waar het voor hem allemaal begon.

Sheila Sitalsing

Deze Delftse schrijfster heeft pas een boek uitgebracht: ‘Mark, portret van een premier‘. Om de dag heeft Sheila Sitalsing een column in de Volkskrant, die plek krijg je natuurlijk niet zomaar. In 2013 werd zij al bekroond met de ‘Heldringprijs’ voor de beste Nederlandse columnist.

sheila-sitalsing
Sheila Sitalsing bij Pauw om te vertellen over haar boek

Boyan Slat

Boyan Slat Ocean Cleanup Delft
Boyan Slat bij zijn prototype, foto ANP

Een paar jaar geleden kwam Boyan in het nieuws met zijn oplossing om plastic afval uit de zee te vissen. Het bleef niet bij het idee van de jonge Delftenaar. Dit jaar kreeg hij 1,5 miljoen om zijn idee uit te gaan testen.

Raul Neijhorst

Raul Neijhorst
Raul Neijhorst in zijn studio in Buitenhof.

Niet zomaar een fotograaf, maar eentje die het voor elkaar kreeg om een heel boek te maken. In Suriname Bekend(t) doen Surinamers een bekentenis en natuurlijk staan ze mooi op de foto. En met op Facebook meer dan 63.000 volgers is het dus wel terecht dat we deze Delftenaar een beroemdheid noemen.

Kader Abdolah

kader-abdolah
Foto ANP

Eigenlijk heet hij Hossein Sadjadi Ghaemmaghami Farahani, maar hij staat beter bekend onder de naam Kader Abdolah. Deze schrijver komt uit Iran en kwam eind jaren ’80 in Nederland te wonen. Hij schreef veel boeken, een bekende is bijvoorbeeld ‘Het huis van de Moskee’.

Dion van Rijt

dion-van-rijt
Dion in zijn atelier aan de Rotterdamseweg.

Dion is nog maar 25 jaar oud maar wint aardig aan bekendheid in de wereld van het illusionisme. Niet per se een wereld waar de gemiddelde Delftenaar veel vanaf weet. Des te leuk dus dat hij indebuurt er over vertelt in zijn interview voor Delftenaar van de Week.

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Delftenaren

adv.