Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 dingen die we gaan missen aan feestwinkel Brehm

Door Jantine van den Hoven 19 oktober 2016

Het sloeg in als een (stink)bom: feestartikelenhuis Brehm gaat sluiten. De winkel die al járen aan de Nieuwe Langendijk zit, gaat écht gemist worden.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Snoep

De absoluut meest genoemde reden waarom mensen feestwinkel Brehm gaan missen, is om dat ze er altijd snoep kochten. “Er was zo veel keus! Vaak werden het schuimblokken of negerzoenen”, zegt Yvonne Wildshut in een reactie op Facebook. “Weet nog wel dat we er voor 1 gulden tien kauwgumpjes gingen halen”, zegt Angela Paalvast. En zo zijn er nog veel meer mensen die er voor het eerst met geld leerden omgaan door het kopen van kikkertjes en banaantjes.

Miranda Brehm: “We verkopen het snoep expres los. Dan kunnen kinderen gewoon voor 10 cent een snoepje komen kopen. Soms treuzelen ze wel, maar ach: dat hoort erbij.”
snoepjes-feestwinkel-brehm

Fopspullen

feestwinkel-brehmEen echte feestartikelenwinkel heeft natuurlijk ook fopartikelen. Zoals kotslappen, scheetkussens, jeukpoeder, nepsigaretten stinkbommen. Er wordt zelfs gesproken over hoedjes die je aanstak waar dan een drol uit kwam. En… ook vaak genoemd: suikerklontjes met een vlieg. spinnetje of een blote dame er in.

Peter Brehm: “Die suikerklontjes met vlieg hebben we jammer genoeg niet meer. Maar het jeukpoeder blijft populair!”

Vuurwerk

feestwinkel-brehm-delftWilco Kronshorst reageert ook op Facebook, hij was van de rookbommetjes en stinkbommetjes. “En met oud en nieuw ook rotjes. Jammer hoor”, zegt hij.

Verkleedkleding

feestwinkel-brehm-delft-1Yvonne van de Leijgraaf meldt op Facebook dat ze feestwinkel Brehm ook gaat missen. “Ma Brehm heeft me nog een aantal jaren geschminkt als Zwarte Piet en ze waren altijd gezellig.” Gerard van den Bosch baalt er van dat de winkel dicht gaat, de feestwinkel in Schiedam is ook al dicht. “Voor mijn Zwarte Piet spullen kon ik altijd uitwijken naar deze winkel..en nu?” Dit wordt het laatste Sinterklaasfeest dat Gerard bij Brehm langs kan gaan.

Kijken

feestwinkel-brehm-delft-2In zo’n kleurrijke winkel is natuurlijk van alles te zien. Carla Bello reageert: “O jammer, vroeger als kind kwam ik daar graag, al was het alleen maar om te kijken. Dan ging ik lopen vanaf de Brasserskade om de winkel te bewonderen en te kijken wat er allemaal te koop was!” Andere mensen maken afspraken om nog eens ‘net als vroeger’ een keertje langs Brehm te gaan.


Meer over Feestartikelenhuis Brehm ontdekken?

Feestartikelenhuis Brehm Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Nieuwe Langendijk 77, Delft

Bekijk meer:Permanent gesloten
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.