Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 dingen die je herkent als je in een studentenstad woont

Door Ilse Zoutewelle 14 oktober 2019

Ruim 15 procent van alle Delftenaren is student en daarmee zijn ze een belangrijk onderdeel van onze stad. Wij zetten 5 dingen op een rijtje waaraan je merkt dat je in een studentenstad woont.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Niemand kijkt meer op van zielige, vieze eerstejaars

bier student delft
Foto: ANP

In de binnenstad struikel je over de sociëteiten van studentenverenigingen en wie daar lid wil worden, wordt ontgroend. Dat zorgt ervoor dat je in de laatste weken van augustus regelmatig groepen eerstejaars tegenkomt in een bepaalde staat van verwaarlozing. En ja: ook daar kijken we niet meer van op.

Het is altijd gezellig op straat

Delftse student owee
Foto: ANP

Loop op een willekeurige dinsdag door Delft en het is een gezellige boel. Er zijn altijd wel studenten op weg naar een feestje of een borrel. Meestal zijn ze gekleed in de welbekende dresscode jasje dasje, maar je kunt ook zomaar een piraat, keizer of ballerina tegen het lijf lopen. Niemand die daar meer van op kijkt in Delft, hoogstens grinniken we een beetje.

Je maakt wel eens een slechte nacht door een feestje

dsbEerlijk is eerlijk: het is niet allemaal rozegeur en maneschijn als er zoveel studenten in je stad wonen. Bijna elke Delftenaar slaapt wel eens wat uurtjes minder doordat de studentenburen een razend gezellige borrel of feest hebben. Maar ach, het zij ze vergeven.

Volwassenen die rijden op kinderfietsen: heel normaal in Delft

internationale student kinderfiets

De TU is bijzonder populair onder buitenlandse studenten en dat zijn niet altijd de beste fietsers. Daarom kiezen veel studenten veiligheidshalve voor een kinderfiets. Het ziet er natuurlijk een beetje gek uit, maar het gebeurt héél vaak.

internationale student kinderfiets

Delftse mysteries: Waarom fietsen internationale studenten vaak op kinderfietsen?

Het is je ongetwijfeld al wel eens opgevallen. Internationale studenten die in Delft wonen, fietsen ...

Er worden bijzondere dingen geklust


Delftse studenten zijn technisch én creatief. Dat is te merken aan de bijzondere uitvindingen die ze doen, maar ook aan de wat minder nuttige dingen die ze klussen. Wat dacht je van de beroemde bierkrattenbrug? Juist. Maar hè: vermakelijk is het wel!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.