16 x de leukste, liefste en beste broers en zussen uit Delft

Hoera! Het is vandaag Nationale Broer en Zusdag. Tijd om je lieve broer of zus vandaag een extra grote knuffel te geven, te proosten op het leven en eens stil te staan bij alle leuke herinneringen die jullie samen hebben.

Aan ons oproepje leuke foto’s in te sturen van broers en zussen voor Nationale Broer en Zus Dag gaven jullie goed gehoor! Deze Delftse toppers verdienen het om vandaag extra in het zonnetje te worden gezet:

Lysanne en Moreno

Lysanne (10) wil heel graag haar broer Moreno (13) in het zonnetje zetten: “Soms wil ik iets heel graag en dan wil hij dat misschien niet. Dan zegt hij toch ja, omdat hij weet dat ik het heel graag wil en dat vind ik heel lief. Soms geeft hij zijn zakgeld uit en dan gaan we samen wat leuks ervan doen.”

Kim en Johan


“Mijn broer Johan hoort zeker in het lijstje van ‘leukste broer’ thuis! Dat het de knapste broer is zien jullie natuurlijk zelf ook wel, maar los daarvan is hij ook lief en behulpzaam, weet hij altijd precies wat hij wel en niet wil en staat relaxt in het leven. Kortom, een broer om ontzettend trots op te zijn.”

Lorena en Milela

“Ik zou graag mijn oudere zus Milela van 22 jaar willen opgeven. Wij als familie hebben namelijk een zwaar jaar achter de rug. In januari hebben wij helaas onze overgrootoma verloren aan corona en in februari ook onze oma aan dit verschrikkelijke virus. Dit is een zware periode voor ons gezin geweest. Doordat wij zelf ook met onze oma’s in contact waren geweest toen de tijd, zaten wij in quarantaine, waardoor wij minimaal afscheid hebben kunnen nemen van onze oma(‘s).”

“In zo’n zware tijd is een goede band met je grote zus een enorme steun. Gelukkig heb ik deze band met haar, waardoor wij veel aan elkaar hebben gehad. Ik ben onwijs trots op der en blij met alles wat ze voor me heeft gedaan.”

Extra leuk: ook moeder Corrie heeft de twee zussen opgegeven, om dezelfde redenen.

Bianca en Michel

“Mijn broertje (Michel) is twee jaar jonger dan ik, maar wel veel langer. Wij kunnen lief en leed met elkaar delen en we zien elkaar (bijna) elke zaterdag bij ons moedertje thuis. We houden allebei van toneel stukjes spelen op feesten en partijen, waar we altijd veel lol aan beleven. Ook zijn we altijd in voor een geintje, zie foto. Kortom ik heb een topper van een broer(tje)”

Jose, Sjaak, Frits en Robert

Van Jose kregen het volgende berichtje bij deze foto: “ik heb drie fantastische broers, zij staan altijd voor mij klaar. Ik ben superblij met Sjaak, Frits en Robert Doeleman. Op deze foto waren ze op de bank geploft, omdat zij mij voor de zoveelste keer hadden geholpen met de verhuizing. Drie geweldige lieve kanjers!”

De Goudappels

Gerdien deelde deze foto met ons: “De Goudappels bij Westerpop, zoals gewoonlijk”.

Misschien herken je Gerdien nog wel van deze leuke binnenkijker:

Binnenkijken in het iconische huis van Frank en Gerdien: ‘De stad is onze achtertuin’

 • Binnenkijken bij

Gerdien Goudappel en Frank van Velzen wonen in een wel heel bijzonder pand direct naast de Oude…

Kim en Bjorn

Luciënne zet graag broer en zus Kim en Björn in het zonnetje: “Kim van Holst is de lieve zus(je) van Björn van Holst. Twee kanjers: het is niet altijd makkelijk met een broer als Björn, maar als het erop aan komt, kunnen ze niet zonder elkaar. Wij zijn supertrots op deze 2 kanjers!”

Cato en Ditte

Cato stuurde ons dit lieve berichtje over haar zus Ditte: “Mijn zus Ditte (links) staat altijd voor mij klaar. Deze foto is gemaakt op Aruba, waar wij het erg naar ons zin hadden. We genoten ervan dat de hele familie compleet was en we samen konden genieten.”

“Ik heb altijd aan hoog niveau tennis gedaan, waardoor mijn ouders en ik vaak weg waren. Mijn zus was hierdoor vaak alleen was of kreeg ‘minder’ aandacht. Ondanks dat hebben wij de sterkste band samen. Daarvoor zou ik haar heel graag in het zonnetje willen zetten. Ik zou niet weten wat ik zonder haar zou moeten.”

Kerdy en Loek

“Dit is mijn broer Loek van Vuuren, mijn steun en toeverlaat bij allerlei soorten klussen, aangezien mijn ‘hubbie’ dat helaas al jaren niet meer kan wegens gezondheidsproblemen. Mijn bijzondere broer kan letterlijk àlles! En dóét dat ook voor mij. Niet alleen voor mij, maar voor iedereen die in ‘klusnood’ zit, staat hij klaar!”

“Of het nou gaat om het opzetten van een onderneming of wanneer er hulp nodig is bij het koken, altijd is hij er! Wij hebben nog nooit woorden gehad met elkaar. We begrijpen elkaar en hij steunt altijd waar nodig. Uit ons grote gezin (10) zijn wij de enigen die contact hebben en met elkaar optrekken. Niets, echt niets is hem teveel. Hij stond zelfs paraat toen onze dochter ging verhuizen begin dit jaar.”


“Nu is hij 73 en ik 66 jaar en ik hoop dat we nog veel jaren plezier mogen hebben van en met elkaar. Hij is een fantastische kerel die het echt verdient om in het zonnetje gezet te worden!”

Amanda en Linsey

Amanda gunt haar allerliefste zus Linsey een plekje in dit artikel. “Linsey staat altijd voor ons klaar. Het is heerlijk om met haar naar festivals en concerten te gaan: dan genieten we samen volop.”

Tatum en Bliss

Amanda geeft daarnaast ook haar twee lieve dochtertjes op. “Tatum en Bliss zijn de beste zussen die er zijn!”

Demi en Deejay

Demi schrijft het volgende: “Mijn lieve ‘kleine’ broertje Deejay staat altijd voor mij klaar. Ik ben helaas chronisch ziek en zit altijd thuis. Hij doet echt alles voor mij, we hebben echt een sterke band. Hij verdient het om in het zonnetje gezet te worden!”

Mirjam en Corine

Mirjam is heel blij met haar lieve zusje Corine: “Corine is als een vriendin voor mij: met haar kan ik over alles praten. We kunnen lachen en huilen samen. We doen ook graag leuke dingen samen zoals serie kijken, spelletjes, uitgaan en naar festivals. Daarnaast ben ik ook trots op deze powervrouw. Ze heeft best wat ellende gehad en heeft zich daar geweldig doorheen gevochten.”

Dionne

Dionne stuurde ons twee foto’s van haar samengestelde gezin:

“Wij vormen al ongeveer 25 jaar een samengesteld gezin! Petri is de moeder van Joey en Dionne (oudste 2) en Piet is de vader van Erik, Suzanne, Elise en Tom (jongste 4). Stuk voor stuk zijn wij hele andere types. Dit maakt het juist zo leuk en gezellig als we met z’n allen samen zijn, want de meest boeiende, maar ook grappige gesprekken komen hieruit voort. We gaan nog steeds regelmatig met z’n allen op vakantie of weekendjes weg! Inmiddels is de groep uitgebreid met partners en kinderen! In totaal zijn we op dit moment met 13 personen: onwijs gezellig!”

“Ondanks dat we allemaal zo verschillen van elkaar, ben ik super blij met jullie als mijn (stief)broers en (stief)zussen!”

Mandy, Robby en Jimmy

“Mijn naam is Mandy Smithuis (-van Starrenburg). Ik ben 32 jaar geleden in Delft geboren, en opgegroeid samen met mijn twee broertjes Robby en Jimmy van Starrenburg. Mijn broertjes (tweeling) en ik schelen slechts elf maanden met elkaar, waardoor we ook echt met zijn drieën zijn opgegroeid. Natuurlijk hebben we alledrie ons eigen pad bewandeld, maar we zijn nog net zo hecht. Mijn broertjes wonen allebei nog steeds in Delft, net als mijn ouders. Ik woon momenteel met mijn gezin in Pijnacker.”


“Mijn broertjes zijn schatjes. Het konden (en soms nog steeds) vervelende etters zijn, maar we zullen altijd voor elkaar klaar staan.”

Meer in deze categorie

Delftenaren

Ga naar “De favorieten van Rick en Marijke: ‘We zouden niet zonder Delft kunnen’”

De favorieten van Rick en Marijke: ‘We zouden niet zonder Delft kunnen’

Ga naar “Laura en Samantha zijn al 25 jaar bevriend: ‘We hebben een tattoo laten zetten ter ere van onze vriendschap’”

Laura en Samantha zijn al 25 jaar bevriend: ‘We hebben een tattoo laten zetten ter ere van onze vriendschap’

Ga naar “7 x deze Delftenaren zetten hun broers en zussen in het zonnetje”

7 x deze Delftenaren zetten hun broers en zussen in het zonnetje

In onze gids

Ga naar “Jans Delft”

Jans Delft

 • Brabantse Turfmarkt 87
 • Lunch
 • 10:00 - 17:00
  4,5
  (458)

Nu geopend

4,5
(458)

Aanbiedingen

Ga naar “Huispak met legging M t/m XXL € 19,99”

Huispak met legging M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Huispak M t/m XXL € 19,99”

Huispak M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Ugg pantoffels 36 t/m 41 € 64,99”

Ugg pantoffels 36 t/m 41 € 64,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99”

Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Teddy gilet S/M en L/XL € 49,99”

Teddy gilet S/M en L/XL € 49,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Verkoopmedewerker zorgwinkel”

Verkoopmedewerker zorgwinkel

 • Vegro Zorgwinkel
 • Parttime

Topper

Ga naar “Medewerker Bedrijfsrestaurant”

Medewerker Bedrijfsrestaurant

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Monteur Testrekken bij Stedin”

Monteur Testrekken bij Stedin

 • Randstad
 • Fulltime
Ga naar “Scrum Master Agile | PSM | 3.000 – 4.000”

Scrum Master Agile | PSM | 3.000 – 4.000

 • WR.nl Solliciteren
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Consultant Bouw Bouwkunde Normen | Stakeholder | 3.500 – 5.000”

Consultant Bouw Bouwkunde Normen | Stakeholder | 3.500 – 5.000

 • WR.nl Solliciteren
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Survival Run Outdoor Valley”

Survival Run Outdoor Valley

 • Outdoor Valley
 • 16 oktober 2022

Topper

Ga naar “Outdoor Valley Obstacle Run ”

Outdoor Valley Obstacle Run 

 • Outdoor Valley
 • 23 oktober 2022

Topper

Ga naar “Spirit U All- Solotentoonstelling Shertise Solano”

Spirit U All- Solotentoonstelling Shertise Solano

 • 38CC
 • Van 8 sep t/m 30 okt

Topper

Ga naar “Lichtjesavond Delft”

Lichtjesavond Delft

 • 13 december 2022
lichtjesavond kerstboom
Ga naar “Urban Trail Delft”

Urban Trail Delft

 • 23 oktober 2022