12 x opvallende uitspraken van Delftenaren op indebuurt

Opvallend, grappig en soms zelfs een beetje inspirerend. Indebuurt verzamelde 12 bijzondere uitspraken die Delftenaren in het afgelopen jaar deden op indebuurt. Eén ding hebben alle quotes gemeen: ze zijn typisch Delfts! De vrolijke Anny Oving over haar buurtje, een succesvolle DJ, anekdotes van winkeliers en Ugur Tosun die echt iets wil betekenen in Buitenhof. Lees mee.

Anny Oving

Anny Oving Delft
Anny Oving in haar eigen buurtje.

“Tijdens etentjes in de straat neemt iedereen wat mee en de studenten doen dan wel eens een optreden. En als we met zijn allen eens een dagje de straat gaan opruimen dan zijn ze er ook bij, daar zorg ik wel voor. Doen we daarna met zijn allen een biertje.” Misschien wel de vrolijkste Delftenaar van de Week van 2016, lees het interview hier terug.

Woody ‘s-Gravemade

Woody 's-Gravemade Delft“Begin van dit jaar heb ik mezelf een belofte gedaan: ik wil dit jaar op Dekmantel en Lowlands staan. Die missie is volbracht”

Lees hier het interview met Woody voorafgaand aan Lowlands en hier de ‘Delftenaar van de Week’ waarin Woody niet alleen vertelt over zijn carrière als DJ maar ook over zijn plannen in de mode.

Jolanda Gaal

jolanda-gaal
Jolanda Gaal bij De Sjees.

“Dat mensen denken dat ik racistisch ben, daar heb ik nou zo de pest over in”. Jolanda Gaal vertelt in een interview over haar politieke bezigheden en haar vrijwilligerswerk

Dennis van der Drift

Koffie & Zo Delft
Eigenaar Dennis van der Drift in zijn zaak Koffie & Zo.

“Mijn vader zei: ‘Als ik het kan, kan jij het ook’. Ik begon op mijn 21e, Koffie&Zo is mijn negende zaak.  Alle eerdere zaken heb ik verkocht én die bestaan nu nog.” Lees hier het interview met Dennis van der Drift.

Joost Verhoeff

Joost Verhoeff Delft“Een gast moet hier wegrijden en denken: ‘Wow, hier kom ik nog een keer terug’ in plaats van een bekeuring op de mat terugvinden.” Uit het interview met horecaman Joost Verhoeff in de week dat hij een lintje kreeg.

Karim Hillal

Karim van het Fruithuisje
Karim van het Fruithuisje

“Ik hoorde laatst een mooie uitspraak: als je geen grote dingen kunt doen, doe dan kleine dingen groot. Daarom geef ik de kinderen die in de winkel komen altijd een banaan. De glimlach die je dan krijgt, daar doe ik het voor.” Je kent Karim van ’t Fruithuisje, lees hier het verhaal van de onderneming.

Gieny Westra

Gieny Westra
Fotograaf Gieny Westra in Midden-Delfland.

“Als het echt mooi weer dreigt te worden ’s ochtends vroeg, dan sta ik eerder op. Zo gek ben ik wel.” De toffe weerfotograaf Gieny Westra vindt het een sport om op tv te komen met haar foto’s.

Peter Brehm

feestwinkel brehm
Peter en Miranda Brehm

“Met familie en kennissen uit de buurt stonden we aan het eind van het jaar 3 dagen lang non-stop vuurwerk te verkopen. Het stond eens zelfs zo vol, dat de voorruit van de winkel eruit is geklapt. De rij stond tot op de straat. En dat was ook nog echte handel, he.” Peter Brehm over Feestwinkel Brehm, de winkel sluit nog dit jaar de deuren.

Ugur Tosun

Ugur Tosun“Ik vind de mensen in Buitenhof leuk. Ik snap dat mensen de jongens die op zo’n pleintje staan te hangen misschien eng vinden. Maar ik loop altijd even naar ze toe. Even kletsen. Als er iets slechts gebeurt, dan ligt het aan de persoon. Het is niet de wijk die het doet.” Lees hier het interview met Ugur Tosun terug.

Patrick van den Burg

van alles en nog iets patrick“Ik vind er eigenlijk niks aan om in de winkel te staan. Gelukkig sta ik er ook alleen in het weekend, maar dan nog vind ik het zo saai. Laat mij maar lekker meubels knutselen. Tijn vindt het wel leuk. Dan zit hij achter de balie wat te klooien en komt hij weer met een prototype naar mij toe. Of ik dat niet kan maken. En ja, dat doe ik dan maar.” Patrick van Alles en nog Iets vertelt op indebuurt over zijn zaak.

Marvin Hake

Marvin Hake “Een bos sleutels die in de gracht vliegt, een kat die vast zit onder de motorkap van een auto. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het gebeurt in Delft.” Marvin Hake crosst door Delft op zijn scooter om verslag te doen van alle incidenten (en moet daarvoor zo’n beetje iedere week een andere route nemen door alle wegwerkzaamheden).

Linda Brom

linda brom zorgmies delft
Linda Brom

“Ik leef op dit moment best sober en werk vanuit huis. Maar het is me zoveel waard om die mensen gelukkig te zien. En bovendien heb ik die luxe ook niet nodig. Als ik maar met mijn hond kan wandelen op het strand en een boek kan lezen op mijn terras, ben ik gelukkig.” Een tevreden Linda Brom over haar bedrijf ZorgMies.

Meer in deze categorie

Delftenaren

Ga naar “5 x favoriete lokale winkels van Delftenaren”

5 x favoriete lokale winkels van Delftenaren

Ga naar “Kijktip! Deze zondag verrassen de studenten van TU Delft deze docenten”

Kijktip! Deze zondag verrassen de studenten van TU Delft deze docenten

Ga naar “Delftenaar Robert is verhuisd naar Canada: ‘Een relatie op afstand is niet makkelijk’”

Delftenaar Robert is verhuisd naar Canada: ‘Een relatie op afstand is niet makkelijk’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99”

AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “HAMBURGER À LA MINUTE OF NEW YORK, VARKENSSCHNITZEL GEPANEERD, KIP KROKANT SCHNITZELS, FILETLAPJES, GRILLBURGER, SLAVINK VARKEN OF LEKKER VEGGIE VEGAN NUGGETS 1+1 gratis”

HAMBURGER À LA MINUTE OF NEW YORK, VARKENSSCHNITZEL GEPANEERD, KIP KROKANT SCHNITZELS, FILETLAPJES, GRILLBURGER, SLAVINK VARKEN OF LEKKER VEGGIE VEGAN NUGGETS 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Visstoof met prei tomaat € 1,19”

Visstoof met prei tomaat € 1,19

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “JUMBO BOERENKOOL, HUTSPOT, ANDIJVIE, ZUURKOOL OF KRUIMIGE AARDAPPELEN 1+1 gratis”

JUMBO BOERENKOOL, HUTSPOT, ANDIJVIE, ZUURKOOL OF KRUIMIGE AARDAPPELEN 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023

Vacatures

Ga naar “Onderhoudsmedewerker interieurbeplanting”

Onderhoudsmedewerker interieurbeplanting

 • De Klerk
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Twee rechterhanden gezocht!”

Twee rechterhanden gezocht!

 • Kunstwacht
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Medewerker Bedrijfsrestaurant”

Medewerker Bedrijfsrestaurant

 • Tempo-Team
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Schotse avond in De Waag Delft – Burns Night”

Schotse avond in De Waag Delft – Burns Night

 • De Waag
 • 4 februari 2023

Topper

Ga naar “Hoe ruikt het internet? Ervaar het nu in 38CC!”

Hoe ruikt het internet? Ervaar het nu in 38CC!

 • 38CC
 • T/m 19 feb

Topper