Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

10 x dit herken je gegarandeerd als je vroeger op het Grotius College hebt gezeten

Door Danique Beijer 30 mei 2020

Ging jij vroeger naar het Grotius College aan de Juniusstraat? Dan denk je vast en zeker met heel veel plezier terug aan je middelbare schooltijd. Wij doen even een tripje down memory lane met je! Waarschijnlijk is het al meer dan tien jaar geleden dat je een brugpieper was, maar deze situaties herken je gegarandeerd.

Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Fred en Connie

via GIPHY

Deze twee namen kent natuurlijk iedereen die op het Grotiuscollege heeft gezeten. Dit gezellige duo verkocht in de pauze’s lekkere broodjes, vette snacks (toen mocht dat nog op middelbare scholen) en blikjes drinken. Leerlingen hingen vaak rond bij Fred en Connie, want ze waren altijd in voor een gezellig praatje of een grapje.

Sluiproute naar het lokaal

via GIPHY

Wie ’s ochtends niet voor de tweede bel binnen was, had een probleem. Want nu moest je vanaf je kluisje een weg naar het klaslokaal zien te vinden zonder dat je onderweg gesnapt zou worden door een conciërge of leraar.

De conciërges

via GIPHY

Ben jij wel eens uit de brand geholpen door één van de conciërges? Zij stonden namelijk regelmatig een fietsband op te pompen, visten vergeten sleutels uit fiets- en scootersloten en waren nooit te beroerd om (soms meerdere keren op één dag) kluisjes te openen voor leerlingen die hun sleutels kwijt waren. Maar hing je te lang rond bij de lockers of gebruikte je die ruimte als uitgebreide lunchplek? Dan werd je vriendelijk doch dwingend verzocht koers te zetten naar de aula.

Informatieborden

via GIPHY

De schooldag begon – uiteraard – met een blik op de informatieborden. Zou er vandaag nog een leraar ziek zijn? Want dan had jij lekker tussenuur of kon je eerder naar huis. Enne… weten jullie nog dat de roosters van alle klassen onder de borden hingen? Hoe vaak heb jij gespiekt of jouw crush tegelijk pauze had?

De ‘bruggertoren’

via GIPHY

In de aula was er één plek waar brugpiepers hun lunch opaten: de ‘bruggertoren’. Als je op het Grotiuscollege hebt gezeten weet je waarschijnlijk wel over welke toren we het hebben. Zat jij in de tweede of een hoger jaar? Dan wist je heel goed dat het niet cool was om daar te gaan zitten. Je zag het door het jaar heen ook steeds minder druk worden op de toren. Tot er weer een verse stroom brugpiepers binnenkwam.

Big brother is watching you

via GIPHY

Het internet is tegenwoordig niet meer weg te denken, maar in jouw tijd als brugpieper was het wereld wijde web net in opkomst. De mediatheeksurveillance kon vanaf zijn of haar beeldscherm meegluren of jij daadwerkelijk iets voor school deed. En niet stiekem je Hyves-pagina aan het vullen was met dansende bananen of op E-buddy berichtjes naar je vriendinnen aan het sturen was. En was jij niet stil genoeg in de mediatheek? Dan kon je op een venijnige blik van Loes rekenen.

De collegezaal

via GIPHY

Voor iedereen buiten het Grotius College is de collegezaal gewoon een zaal met tafels en stoelen. Maar jij weet wel beter. Deze zaal werd op verlaten moment vooral gebruikt door stelletjes om stiekem te vozen.

Meneer Lucero

via GIPHY

Was geschiedenis één van jouw favoriete vakken? Dan heb je vast les gehad van meneer Lucero! Hij vertelde de leukste verhalen en hield de klas vrijwel altijd geboeid.

Donderdag loempiadag

via GIPHY

Donderdag was het altijd racen naar de aula om als eerste bij Fred en Connie aan de balie te staan. Want hoe eerder je daar stond, hoe sneller je werd geholpen aan een portie gloeiend hete mini-loempia’s. Op andere dagen waren de kleffe, witte pistoletjes met kaas uit de magnetron favoriet bij veel leerlingen.

De ellendige coopertest

via GIPHY

Werd het lekker(der) weer? Dan voelde je aan alles dat het tijd werd voor de gevreesde coopertest. Daarvoor moest je eerst in je gymkleding naar de Delftse Hout fietsen, om daar dan binnen 12 minuten minimaal twee kilometer te rennen. De leraren stonden op verschillende punten om je aan te moedigen (en waarschijnlijk om in de gaten te houden of er niemand afsneed). Uiteindelijk mocht je zelf de eindstand doorgeven. Hand omhoog als je wel eens een paar extra meter bij jouw stand heb verzonnen.

Lees meer:

Wim van Erotiekshop Helen: ‘Door Fifty Shades of Grey werd het drukker in de winkel’

Al 9 jaar lang zit Erotiekshop Helen op de hoek van de Brabantse Turfmarkt. Dagelijks helpen Wim Kar...

Dit zijn de openingstijden van supermarkten in Delft tijdens Pinksteren 2020

Pinksteren 2020 staat voor de deur, wat betekent dat sommige supermarkten aangepaste openingstijden ...

MAG DAT: Posters aan een lantaarnpaal hangen voor je vermiste kat?

Als de kat van huis is dansen de muizen op tafel. Maar als je kat Luna of Tijger wat langer van huis...

Duinrell, Blijdorp en meer: 7 x deze amusementsparken in de regio zijn weer open

Voor grote en kleine mensen die dol zijn op achtbanen, waterspeeltuinen of dierentuinen was het de a...

Er worden veel schildpadden gespot in Delft: dit is waarom

De afgelopen weken ontving de redactie van de Delftse Post diverse meldingen en foto's van lezers va...
Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

adv.