Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Iris herinnert: ‘Pauze vieren in het Wilhelminapark en via het smalle bruggetje naar de gymzalen’

Door Iris Provoost 9 januari 2019

Iemand die in Delft op de middelbare school gezeten heeft, zal vast na het lezen van de titel meteen weten op welke middelbare school gastredacteur Iris gezeten heeft. Inderdaad: het Stanislascollege aan het Westplantsoen. Ze deelt een aantal leuke herinneringen.

Pauze in het Wilhelminapark

Wanneer het lekker weer was, werden de pauzes door veel leerlingen buiten gevierd. De locatie van de school was hiervoor best ideaal, naast het Wilhelminapark. Ik heb best een hoop uurtjes wandelend, kletsend of etend in het park doorgebracht.

Gymlessen aan de overkant

De gymlessen vonden plaats aan de overkant van de Provincialeweg/Prinses Beatrixweg. Daar kwam je via een smal bruggetje waar je net naast elkaar kon lopen. Later, in 2007, werd het bruggetje per direct afgesloten omdat het gevaarlijk bleek te zijn. Er kwam een nieuwe voor in de plaats.

Kapel

Op het terrein van de school staat ook een kapel. Vlak bij de ingang van het Wilhelminapark. Ik kan me niet herinneren dat de school hier gebruik van maakte, maar ik kan me vergissen. Wel weet ik nog dat we in het eerste jaar de kapel een keer bezocht hebben met het vak levensbeschouwing.

Deze dingen zijn in mijn herinnering anders dan andere middelbare scholen in Delft. Want vakken als natuurkunde, scheikunde, wiskunde en Frans waren er natuurlijk ook. Net als de stapels huiswerk en het gesleep met de boeken. Maar hè: dat hoort er allemaal bij.

adv.