Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Column van Chantal: ‘Op vakantie met 2 pubers is een terras met goede Wi-Fi het hoogtepunt van de reis’

Door Chantal Deen 14 augustus 2019

“Als ik cultuur wil snuiven dan loop ik wel over de Markt in Delft’, briest mijn puberzoon. Plaats delict: de stad Perugia, in Italië. ‘Waarom zijn we hier?’, zucht hij verder. ‘Nee, niet weer een kerkje dat trek ik echt niet meer. De Oude en Nieuwe Kerk in Delft zijn er altijd en elke dag, wat voegt deze dan nog toe aan je leven?’ Hij sluit zijn tirade af met de welbekende oogrol en loopt met afgezakte schouders verder.

Zijn humeur klaart pas op als we neerstrijken op een terras. Want een terras staat voor wifi. En ja hoor, hij krijgt de wifi-code en duikt in zijn telefoon. Na een paar tellen roept hij bijna triomfantelijk naar zijn vader dat de verbinding uitstekend is. De kwaliteit van de vakantie met pubers is zo goed als de sterkte van de wifi. Trots vertelt zoonlief dat hij even wat afleveringen op Netflix gaat downloaden. Dit omdat de wifi in het appartement geen naam mag hebben. Hij kan zijn geluk niet op en gebaart dat we best nog een cappuccino mogen bestellen, dan kan hij YouTube ook nog even afstropen.

Realiteit van vakantie met pubers

Ik zou hier leugens kunnen vertellen en zeggen dat we elke avond spelletjes hebben gespeeld en dat de telefoons ergens vergeten in een hoek lagen, maar dat doe ik niet. We leven nu eenmaal in een tijd waar altijd bereikbaar zijn heel normaal is. Vermaak is tegenwoordig een grappig filmpje op Youtube en even een serie bingen. Toch hebben we onze twee pubers hier en daar los kunnen weken van hun mobieltje. Een beetje zwemmen, een beetje luieren. wat pokeren met zijn vader, wat wandelen met haar moeder, toch een kerkje bezoeken, een ijsje eten en wat potjes risken. Het ging niet altijd van harte, maar achteraf vonden de pubers het ook leuk. Totdat we gingen verkassen.

Thuis is waar de wifi automatisch verbindt

Bij aankomst van onze laatste stop bij het Comomeer brak het noodweer los. De zon liet zich niet meer zien en de vakantiestemming zakte ook weg. De irritaties zaten hoog en voor het eerst in mijn vakantie vierend bestaan, stelde ik voor om eerder naar huis te gaan. Zoonlief juichte bij dit heerlijke vooruitzicht. Iedereen stemde direct voor en zo kwam het dat we een dag eerder naar huis reden, in één rechte streep.

Thuis is waar de wifi automatisch verbinding maakt. We hebben de pubers na thuiskomst meteen een paar dagen niet gezien. Zoals de wifi thuis werkt, werkt ie nergens. Oost, noord, zuid, west thuis werkt de wifi het best.

Vanochtend vraagt de jongste puber, ‘Waar gaan we volgend jaar heen met vakantie?’. Ik duik diep mijn telefoon in en zwijg in alle talen.

Meer van Chantal

Column van Chantal: ‘Jacques van Marken was best creepy’

“Chant, ben je er bijna? Ik zie echt alleen maar pensionados staan wachten op de afgesproken plek”, ...

Column van Chantal: ‘Er zit vást iemand met een liefde voor ijssalons bij de vergunningenafdeling’

Bij mij in de buurt zitten twee avondwinkels op geen vijf meter bij elkaar vandaan. Wat is het nut d...
Chantal Deen wijnhaven delft

Column van Chantal: ‘Ik kan klagen over het zorgsysteem voor ouderen, of er zelf iets aan doen’

Afgelopen zondag heb ik samen met mijn broer goodiebags uitgereikt aan de verpleegkundigen die mijn ...

Meer over

Column

adv.