Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Column van Chantal: ‘Ik kan niet wáchten tot Xenos terug is in Delft’

Door Chantal Deen 8 april 2019

Mijn hart maakte een sprongetje toen ik las dat de Xenos terugkomt. Joepie! Wat heb ik die winkel gemist. Mijn huis is sinds juli vorig jaar enorm versoberd. Er is geen frutsel of meuk van een andere hofleverancier binnengekomen.

Manlief vroeg laatst nog of het wel goed ging met mij. Ik had immers al een tijdje weinig tot niets uitgegeven aan prullaria. Tijdens de herfst had ik niet eens de moeite genomen om het huis om te toveren in een oranje gloed van spullen die een bos in datzelfde seizoen zouden doen verbleken. De kerst kwam en ging zonder dat ik ook maar iets had toegevoegd aan de kerstvreugde in en om de boom. Zelfs met Pasen in zicht heb ik nog geen stappen ondernomen om een vorm van creativiteit ten toon te spreiden op mijn dressoir. Maar dat gaat veranderen, want 25 april gaat mijn lievelingswinkel weer open!

Licht aan de horizon

Hier op indebuurt lees ik dat de reden van terugkomst heeft te maken met een nieuwe eigenaar. Als ik op internet probeer te achterhalen wie die eigenaar dan is, blijkt het het oude management te zijn van de familie Blokker. Daar waar Blokker het hoofd nauwelijks boven water kan houden, gloort er voor de Xenos alweer licht aan de horizon. De ‘nieuwe’ eigenaar van o.a. de Blokker, Big Bazaar, Casa en Xenos ziet wel potentie in het heropenen van de Xenos in o.a. Delft.

Hiervoor moet de Big Bazaar het veld ruimen. Ik heb dat er wel voor over. Ik werd instant verdrietig toen ik daar voor het eerst voet over de drempel zette. De Kijkshop die er voorheen zat, had (als je het mij vraagt) ook moeite om de sfeer erin te houden. De verlichting maakt of breekt een winkel, is mijn filosofie. Ik verwacht dan ook een goed lichtplan voor mijn lievelingsshop, want dat heeft-ie verdiend. Een likje verf op de muren kan ook geen kwaad. Niets is teveel voor het snuisterijen-paradijs van Nederland. Het liefst zou ik zelf mee willen helpen om ervoor te zorgen dat de winkel er weer fris en fruitig uit zal zien op 25 april. Op deze manier krijg ik alvast een preview van de meest kekke spulletjes uit het verre Oosten.

Kommetjesmania

Mijn man kijkt niet uit naar de reünie met mijn kommenleverancier. Sinds het sluiten van de winkel vorig jaar is de kommenverzameling hier thuis flink geslonken (ik verdenk manlief ervan iet wat te onvoorzichtig met de kommetjes om te springen). Hij vreest weer een invasie van dingen die we niet nodig hebben. Ik kan hem niet eens ongelijk geven. Toch gebeurt er iets als ik de Xenos binnen stap, mijn hartslag gaat omhoog en mijn pupillen worden groter. Deze zaak is de puurste vorm van winkeltherapie.Er is soms geen groter geluk denkbaar dan een paar kommen kopen met roze stippen erop.

Lieve Xenos, nog maar een paar nachtjes slapen en dan worden wij weer herenigd. Laat mijn man maar kletsen. Voor jouw spullen maak ik altijd ruimte.

Lees ook

Xenos

Geen grap: Xenos opent weer in Delft

Het mag dan 1 april zijn, maar we hebben een nieuwtje dat beslist geen grap is. Xenos opent binnenko...
xenos-delft

Chantal: ‘Mi Casa es su Xenos, aan die nieuwe winkel ben ik vast ook in no-time verslaafd.’

Zaterdag 21 juli was het dan helaas echt voorbij. Het doek valt voor Xenos in Delft. We gaan van mi ...

Meer over

Column

adv.