Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Column van Chantal: ‘Dit is waarom je e-scooters op ogenschijnlijk willekeurige plekken vindt’

Door Chantal Deen 22 oktober 2020

Het kan jullie niet ontgaan zijn dat we een nieuw huurfenomeen in de stad hebben, namelijk de huurscooter. We waren net verlost van die oranje fietsen, en krijgen er nu lichtgroene én donkergroene elektrische exemplaren voor terug.

Go Sharing is de partij achter de lichtgroene exemplaren. Zij vertellen op hun website trots dat hun e-scooters ook te vinden zijn in onze prachtige en historische stad. Ze garanderen dat je na een snelle registratie binnen vijf minuten wegrijdt. Zou die garantie ook gelden voor het snel retourneren van de scooters? Ik tref ze namelijk op de meest onlogische plekken in Delft aan. 

Eenzame scooters

Vandaag trof ik weer een eenzame scooter aan op een stoep waarvan ik dacht, waarom? Er was geen logica aan te ontdekken waarom hij daar stond. Als ik mijn fantasie de vrije loop laat, kom ik op genoeg redenen waarom de scooter juist daar, net voor de Colijn(fiets)tunnel (naast het Wilhelminapark), staat. Het is een vluchtscooter die klaar is gezet voor als de overval is gepleegd en de dader(s) snel uit de voeten willen of hij wordt ingezet na een slechte break up, de 50 ways to leave your lover scooter. Het zou ook kunnen dat het scooter-tegoed op was of de accu leeg?! De waarheid is minder spannend.

Lichtgroen gebied

Als je je weg hebt afgelegd moet die scooter geparkeerd worden maar, dat kan niet op elke gewenste plek. Je krijgt een locatie aangewezen binnen een (hoe kan het anders) lichtgroen gebied. Dat lichtgroene gebied kan zomaar eindigen net voor de Colijntunnel, terwijl jij in de Ecoduswijk moet zijn. Dan ga je natuurlijk niet eerst naar de Ecoduswijk scooteren om daarna weer terug te rijden naar het lichtgroene gebied. Volg je me nog? De motor blijft maar draaien als je buiten de aangewezen locatie bent. Dat kost je keiharde munten, want die scooter-teller tikt door. Vandaar dat je die scooters op de meest vreemde plekken tegenkomt. Het zit er dan uit als een ondoordachte actie, maar het tegendeel is waar.

Nu dit mysterie weer is opgelost kan ik verder met zaniken over dingen die er ook niet toedoen. Het einde van de huurscooterreis blijkt minder spannend en tragisch te zijn dan ik eerst dacht. Jammer, er had wat mij betreft meer ingezeten😊  Dus, als je ergens een scooter op een vreemde locatie ziet staan, bedenk dan dat je je in een lichtgroene zone bevindt. Vraag dan even niet hoe het kan maar, geniet ervan.

 

Meer over

Column

adv.