Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Je had maar één taak: 6 dingen waar niet over na is gedacht in Delft

Door Chantal Deen 15 september 2019

Ken je die kreet, ‘Je had maar één taak’?. Nee? Google maar eens en klik dan vooral de optie afbeeldingen aan. Je humeur klaart er instant van op. Indien je ja hebt geantwoord (in je hoofd of hardop), dan weet je wat er allemaal mis kan gaan als zaken totaal ondoordacht zijn. Chantal vroeg haar Delftse vrienden aan welk ondoordacht ding zij zich ergeren. Hieronder een greep uit de vele ondoordachte zaken in Delft.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Het melkmeisje achter het bushokje bij de Nieuwe Kerk

Dit beeld, vrij vertaald naar het melkmeisje van Vermeer, is gemaakt door Wim T Schippers (hij spreekt ook de stem in van Ernie in Sesamstraat). Het beeld heeft al op veel plekken in Delft gestaan. Waar onze melkmeid nu staat is er een in de categorie, “Je had maar één taak”. Ze staat namelijk pal achter het bushokje op de Nieuwe Langendijk ter hoogte van de Nieuwe Kerk. Zie daar maar eens een goeie foto van te maken. De vraag is hier, wat was er eerder, het bushokje of het beeld? Geruchten zeggen dat er een straat herindeling is geweest en dat het bushokje is verplaatst. Mijn advies: verplaats het hokje en we kletsen nergens meer over.

De complete chaos van kleuren, tegels en andere straatuitingen op de Phoenixstraat

Hier gaat het nog goed, maar iets verderop…

Stel je komt fluitend op je fiets, auto of te voet die Phoenixstraat op ter hoogte van de apotheek. Hoe weet je in hemelsnaam waar je mag/moet rijden of lopen? De bedenker van de straatindeling heeft er vast iets mee bedoeld – maar zeg het ons dan! Geef ons de uitleg van je kleuren ontwerp. Want wij lopen, fietsen en rijden daar rond als gedesoriënteerde kleurenblinde verkeersdeelnemers. We worden boos op de andere verkeersdeelnemer (je moet toch wat). En dat kan vast niet je bedoeling zijn geweest, beste ontwerper?

Dit bord dat ontzettend in de weg staat

Die vrachtwagen staat in de weg voor onze foto, maar die rijdt in ieder geval nog een keertje weg.

Op de hoek van de Cameretten en de Voldersgracht staat een geweldig hoekpand dat veelvuldig en terecht wordt gefotografeerd. Sinds kort staat daar ineens een bord met de melding dat het een voetgangerszone is. Er staat zelfs bij dat het om een herhaling gaat. De doorgever van dit ondoordacht verhaal weet ook te melden dat er nergens anders een bord staat met de eerste melding. Het detoneert het fraaie stukje straatbeeld. Ga zelf maar eens kijken en probeer maar eens een goede foto te maken van dit historische stukje Delft.

De racebanen op de Krakeelpolderweg en Hugo de Grootstraat

hugo-de-grootstraat wonen in delft

Op de Krakeelpolderweg, ter hoogte van de winkels, mag (ja, je leest het goed, mag) je dertig rijden. Die dertig wordt eigenlijk nooit gehaald. Nee, hier rijden de Max Verstappens in spé knoerthard omdat het kan. Er zijn geen drempels, camera’s of andere snelheidsremmende attributen. Dat maakt het oversteken op de twee officiële oversteekplaatsen onmogelijk. Het concept zebrapad is men hier vergeten. Komt u even kijken, gemeente? Voordat ook hier slachtoffers als rijpe kersen gaan vallen.

Ook op de Hugo de Grootstraat kun je de fans van Max Verstappen aantreffen. Laten daar nou net een basisschool en een kinderopvang zitten. Knappe ouder die hier heelhuids vandaan komt. Misschien een stoplicht plaatsen of een hoge drempel?

Het cashloze stadskantoor, of toch niet helemaal

stadskantoor-delft

Onze prachtige nieuwe gemeentehuis is van alle gemakken voorzien, althans zo lijkt het. Het gemeentehuis opereert, zoals het een moderne instelling betaamt, helemaal met contactloos betalen. Hip en het maakt het leven van dieven moeilijker. Maar ze zijn één stukje vergeten: het fotohokje. Laat je daar nou wel muntjes in moeten gooien.

Dus wil je een foto maken en heb je geen cash bij je, moet je naarstig op zoek naar een pinautomaat. Arghhhh die zijn ook schaars. Kom je eindelijk terug met het geld, zitten je kapsel en je gezicht door alle haast in de kreukels en zie je er niet meer uit voor de foto. Jammer!

Bieb-abo voor kinderen is niet gratis

Bibliotheek Dok Peuter Baby Kinderen Floris Arthur

Dat kinderen gewoon moeten dokken voor een biebabonnement. Delft schijnt één van de vier gemeentes in heel Nederland (!) te zijn waar kinderen niet gratis boeken kunnen lenen. Delft is een kennisstad en wie heeft de toekomst met die kennis? Juist, de jeugd. Geef alle kinderen een gratis abonnement en de bieb zal weer volstromen met leergierigen, stellen mijn vrienden.

Helaas zijn er meer dan zes ondoordachte dingen in Delft. Heb jij er een die je met ons wilt delen?

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.