Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Yolanda traint zelfverdediging: ‘Vrouwen zijn zich niet bewust van hun kracht’

Door Martine Wooning Berkhuizen 20 november 2020

Ben jij ook weleens bang op straat? In dat duistere steegje of in die afgelegen tunnel? Dan kan jij bij Infinty Defense je zelfverdediging trainen, want daar geeft Yolanda Hijdel (50) Krav Maga lessen speciaal voor vrouwen.

Yolanda is een echte powervrouw: “Op mijn elfde voetbalde ik en op mijn 26e stond ik voor het eerst in de ring om te kickboxen. Samen met mijn ex-partner had ik sportschool Rayo, speciaal voor (kick)boxen en zelfverdediging. Inmiddels heb ik mijn eigen bedrijf Infinity Defense voor de zelfverdediging van vrouwen.”

Vechtsporten

“Kickboxen en gewoon boxen zijn inderdaad zware trainingen, maar ik kan hier echt mijn energie in kwijt. Bij Krav Maga is het een hele andere mindset. Het is een vecht- en zelfverdedigingssysteem ontwikkeld door het Israëlische leger om jezelf en dierbaren te beschermen”, legt Yolanda uit. “Tijdens de training doen we oefeningen en spelletjes. Je traint kracht en conditie zonder dat je het doorhebt. Vrouwen schrikken soms van zichzelf, want ze zijn zich niet bewust van de kracht die ze al in zich hebben.”

De mannen krijgen er tijdens de training flink van langs

Onverwachte situaties

De trainingen zijn gericht op situaties uit het het dagelijkse leven. Yolanda vertelt: “We hebben weleens trainingen in het Wilhelminapark. De vieze mannetjes vallen daar aan vanuit de bosjes. De arme mannen krijgen er dan flink van langs. Zonder bescherming is het voor hen niet te doen, met een helm en kruisbeschermers vallen ze aan. Voor de vrouwen zijn dit superwaardevolle lessen. Zo leren ze om gaan met onverwachte aanvallen.”

Wandelen in het donker

Yolanda laat haar honden ook in het donker uit in het park. “Ik weiger om in angst te leven, maar ik weet dat ik niet onoverwinnelijk ben. Mijn intuïtie is goed ontwikkelt. Voelt het niet goed, dan ben ik weg. Bevriezen is een hele natuurlijke reactie in een onverwachte situatie, dat kan mij ook overkomen.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Yolanda geeft les in het park

Het is voor iedereen

“Tijdens onze groepen wordt er weleens gesproken over wat iemand heeft meegemaakt, maar het zijn zeker geen therapeutische sessies”, vertelt Yolanda. “Er komen ook meer tieners die worden gepest en zich onzeker voelen. In onze club vind je aansluiting en leer je jezelf verdedigen. Dat is een enorme boost voor hun zelfvertrouwen.”

Powervrouwen

“Ik word heel blij van vrouwen, met vrouwen samen is het altijd gezellig. We zijn misschien fysiek minder sterk, maar we zijn zeker geen slappe watjes waar je alles mee kan doen. Ik vind het tof om een kleine bijdrage te leveren om vrouwen sterker en weerbaarder te maken.” Dus voor iedereen die dit leest: mocht je ooit in een gevaarlijke situatie komen volg de tips op van Yolanda. Je schopt eerst in de ballen en haalt daarna twee keer uit op de neus!

Nieuwsgierig geworden naar Infinty Defense? Check dan snel de website via deze link!


Meer over Infinity Defense ontdekken?

Infinity Defense sport en bewegen

Colijnlaan 2, Delft

Bekijk meer:sport en bewegen

adv.