Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wim van Erotiekshop Helen: ‘Door Fifty Shades of Grey werd het drukker in de winkel’

Door Danique Beijer 28 mei 2020

Al 9 jaar lang zit Erotiekshop Helen op de hoek van de Brabantse Turfmarkt. Dagelijks helpen Wim Karlas (69) en zijn zonen daar dames en heren aan spannende speeltjes, verschillende legale lustmiddelen en kleding van rubber, leer en lak. We spraken Wim over de bijzondere zaak.

Wim vertelt: “Op dit moment runt mijn zoon twee winkels. Eén in Delft en één in Rotterdam. Door een ongeluk kon ik mijn baan als woningstoffeerder niet meer uitoefenen. Mijn oudste zoon vroeg toen of ik voor hem wilde komen werken. Ik ben begonnen met administratieve taken en af en toe viel ik in de winkel. Zo is het balletje gaan rollen.”

Door de wol geverfd

Op de vraag wat hij ervan vindt dat zijn zoon erotiekshops runt, antwoordt Wim: “Daar heb ik geen problemen mee. Ik kan daar heel veel van vinden, maar met welk recht? Ik vind het alleen maar leuk.” Op dit moment werken Wim, zijn oudste zoon en zijn jongste zoon alle drie in de twee winkels. “Zelfs mijn vrouw springt af en toe bij als dat nodig is.” Wim en zijn vrouw zijn naar eigen zeggen door de wol geverfd. “Omdat onze zoon ermee bezig was, hoorden wij natuurlijk ook het één en ander. Uiteindelijk ben ik mezelf gaan verdiepen. Je moet natuurlijk wel weten waar je over praat als je allerlei soorten sexsspeelgoed voor allerlei soorten mensen verkoopt. Mensen komen met vragen en die moeten op een normale manier beantwoord worden.”

De producten

De erotiekshop heeft een ruim assortiment. Wim vertelt: “Eigenlijk is bij ons alles te vinden op het gebied van seks. Voorbeelden zijn: poppen, dvd’s, seksspeeltjes, bladeren, legale lustmiddelen, lingerie, zweepjes en electro. Dat zijn speeltjes die elektronisch worden aangedreven met shockgolven. Dat voelt een beetje alsof je je vingers in het stopcontact doet, sommige mensen vinden dat lekker.” Midden in de winkel staat een complete siliconen pop met een stalen geraamte. “De pop heeft elk gewricht wat een mens ook heeft en kan in elke houding worden gezet. Hij voelt ook echt menselijk en je kunt een apparaatje inbrengen om de pop op te warmen.”

‘Er is voor iedereen wel iets te vinden’

Niets is gek

Wim: “Het is nog nooit echt tegen me gezegd, maar ik kan soms wel merken aan mensen dat ze het vreemd vinden wat wij doen.” Zelf vindt Wim niets (te) gek. “Het maakt mij echt niet uit welke voorkeuren mensen hebben. Er is voor iedereen wel iets te vinden.” Toch kijkt ook Wim wel eens een beetje vreemd op. “Een mevrouw kwam een lingeriesetje halen en kleedt zich midden in de winkel uit om het te passen. Maar ach… Eigenlijk moet dat gewoon kunnen natuurlijk!” Ondanks dat ze goed letten op hoe de etalage wordt ingericht (geen bloot en niks te heftig) stappen er wel eens brutale kinderen de winkel in. Wim: “Dan zeg ik dat ze terug mogen komen als ze 18 jaar zijn. Kinderen horen hier niet thuis.”

‘Door de boeken Fifty Shades of Grey werd het drukker in de winkel’

Populaire spullen

Als we vragen wat tegenwoordig populair is, vertelt Wim: “We verkopen veel van de SM-afdeling. Dat heeft te maken met de boeken Fifty Shades of Grey. Aan die periode hebben we veel klanten overgehouden. Het werd ineens drukker in de winkel en we merkten ook dat de interesse in producten veranderde. Zo kopen nu veel mensen spullen voor bondage, smeltkaarsen en klemmen.” En is de verkoop nog omhoog gegaan nu mensen verplicht zoveel thuis zitten? Wim antwoordt: “In de winkels was het uiteraard rustiger, maar de mensen die kwamen hebben behoorlijke bedragen uitgegeven. Of het echt inslaan was voor deze periode weet ik natuurlijk niet, maar mensen willen hun tijd wel doorkomen.”

Toekomst

Plannen voor de toekomst heeft de familie zeker. “De kans dat er een derde zaak komt is groot, maar hoe we dat gaan doen is nog niet zeker. Mocht die  winkel komen, dan moeten we het daar nog maar eens goed over hebben.”

Lees meer

Goed nieuws voor toekomstige ouders: Je kan nu online geboorteaangifte doen in Delft

Emoties, nieuwe gevoelens en gedachten: er gaat, zo vlak na de geboorte van je kind, van alles door ...

5 x dingen om te doen tijdens Pinksteren in Delft

 Lekker hé, zo’n extra dagje vrij met Pinksteren. Dit jaar valt het op zondag 31 mei en maandag 1 ju...

Anne maakt kostuums: ‘ik laat me niet tegenhouden door mijn hypermobiliteit’

Trek je dansschoenen aan, haal de verkleedkist van zolder, stof je muziekinstrument af en houd je sc...

adv.