Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Volleybaldames bereiden zich voor op weekend als Sint en Piet

Door Ilse Zoutewelle 25 november 2016

Schrik niet als je op 3 of 4 december een auto vol Pieten en een Sinterklaas door Delft, Delfgauw en Den Hoorn ziet scheuren. Waarschijnlijk zijn het de dames van volleybalvereniging Kratos ’08 die die dagen als zwarte Piet door het leven gaan.

sintbijmij veerle
Veerle

Het gelegenheidsbedrijfje Sintbijmij is speciaal opgericht om geld in te zamelen voor het teamweekend van het volleybalteam. “Onze trainer wil graag dat we volgend jaar in een hogere klasse gaan spelen”, vertelt organisator Veerle van Sintbijmij. “Om dat te kunnen, moeten we veel trainen. Daarom willen we op teamweekend en daar is weer geld voor nodig. Dus bedachten we een maand geleden dat we ons wel konden verhuren als Sinterklaas en zwarte Piet. We hadden al ervaring als zwarte Piet bij de mini’s van Kratos ’08, dus dat zou wel goed komen.”

Pietenpakken

En dus werden er posters opgehangen bij crèches en supermarkten. “We hadden alleen nog een probleem: we zijn met 6 pieten en we hadden maar 4 pietenpakken. Daarom heeft de moeder van een van mijn teamgenootjes nog 2 pakken genaaid. Vervolgens zochten we alleen nog een Sinterklaas, en dat wilde gelukkig de echtgenoot van een teamgenootje wel doen.”

sintbijmij delft
Veerle als zwarte Piet

Spanning

Op 3 en 4 december gaan ze de gezinnen bezoeken. “Dat wordt echt super leuk. We hebben over ieder kind een verhaaltje van de ouders gekregen dat we in het Grote Boek gaan schrijven en op de avond zelf voorlezen. Natuurlijk nemen we de cadeautjes mee, die in de schuur of bij de buren staan en we zorgen voor strooigoed.” Veerle vindt het zelf ontzettend leuk om Zwarte Piet te spelen. “Ik had het natuurlijk al eens gedaan bij de kleintjes van de club. Ze zijn zo blij als je er bent en je voelt echt de spanning: Zwarte Piet is er echt! Ik vond het zelf ook altijd wel een beetje spannend, want we gingen als pieten altijd mee volleyballen. Dan moet je goed uitkijken dat je pak bleef zitten, haha.”

‘Dadelijk valt zijn mijter af’

Het organiseren van een Sinterklaasavond bij gezinnen thuis heeft toch nog wel wat meer voeten in de aarde dan Veerle en haar team in de eerste instantie hadden gedacht. “Het is niet alleen maar Piet spelen, maar we moeten ook zorgen dat we alle verhaaltjes van de kinderen krijgen en zorgen dat het logistiek allemaal klopt. Ik heb dat in elkaar gezet en hoop zo dat we geen file krijgen, ofzo. Dan zou het echt in de soep lopen. Ik ben ook bang dat de mijter van Sinterklaas af valt of ik het verkeerde verhaal vertel. Maar het komt vast goed, haha.”

Wil je meer weten over Sintbijmij? Kijk dan even hier.

adv.