Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eventfotograaf Marieke maakt nu mondkapjes: ‘Het aantal bestellingen is wel intens’

Door Danique Beijer 22 mei 2020

Wat doe je als jouw hele business na een persconferentie stil komt te liggen? Dit overkwam eventfotografe Marieke Zelisse (en velen met haar). De creatieve 25-jarige bedacht een oplossing waardoor zij tóch de hypotheek kan blijven betalen. De Delftse maakte namelijk een carrièreswitch en verkoopt nu mondkapjes. 

Marieke vertelt: “Normaal gesproken fotografeer ik op bruiloften, evenementen en feestjes. Dat is natuurlijk nu helemaal stil komen te liggen. Mijn vriend is DJ, binnen een uur waren we beiden werkloos. Dat is natuurlijk bizar.” Toch ging de Delftse niet bij de pakken neer zitten. “Ik heb de fotografieopleiding op de Willem de Kooning gedaan in Rotterdam. Daarnaast heb ik ook een aantal mode-vakken gevolgd. Ik weet hoe ik kleding moet naaien.”

MondkapjesHet idee

Marieke vertelt verder: “Toen ik hoorde dat we allemaal met mondkapjes moesten lopen, dacht ik: ‘Ik wil niet voor Jan Joker lopen met een lelijk ding’. Dus ben ik ze zelf gaan maken.” In haar omgeving was iedereen gelijk enthousiast. “De mensen om mij heen zeiden gelijk: ‘Je moet dit nú gaan verkopen’. Maar als ik aan zoiets begin, wil ik het goed doen en de kopers goed informeren. De Nederlandse overheid heeft (nog) niet zoveel informatie over de mondkapjes, maar de Belgische overheid heeft wel een officieel patroon online gezet. Dat patroon volg ik nu. Zodra de Nederlandse overheid komt met een patroon pas ik de mondkapjes gelijk aan.”

De website

De verkoop van de mondkapjes gaat als een speer. “De website Matchingmondmaskers is vorige week vrijdag online gegaan. Ondertussen heb ik al zo’n dertig bestellingen binnen. Dat vond ik wel intens en had ik van te voren ook écht niet verwacht. Maar ik denk dat de grote hype nog moet komen. Daarom bereid ik me nu alvast voor op drukte”, aldus Marieke. In eerste instantie maakte Marieke de mondkapjes met het oog op vrouwen. Maar ook veel mannen klopten bij haar aan. “Nu heb ik ook stoffen ingekocht voor een mannencollectie. Die kapjes worden vooral donkerblauw en legergroen.”

Richtlijnen

Marieke houdt zich aan een aantal richtlijnen. Zo gebruikt ze bijvoorbeeld geen elastiek. Marieke legt uit: “In elastiek blijft vuil sneller zitten. Ook gaat elastiek achter je oren en dat kan op den duur pijn gaan doen. Ik gebruik liever lint omdat dit beter gewassen en geknoopt kan worden.” Verder gebruikt Marieke stof waar je goed door kan ademen. “De binnenkant van de stof is van ongebleekt katoen, een zachte stof zonder verf. Dat voelt fijner aan het gezicht.”

Toekomst

Toekomstplannen heeft Marieke zeker. “Eén van mijn grootste dromen is om een kledinglijn te beginnen en dat te combineren met fotografie, maar dat is waarschijnlijk verre toekomst. Eerst ga ik mij op de mondkapjes richten. Ik ben van plan om binnenkort de website uit te bouwen.” Toch zou ze het allerliefst weer willen fotograferen. “Dat is mijn allergrootste passie. Zodra ik de camera weer op kan pakken, heeft dat absoluut mijn prioriteit”, aldus Marieke.

Ben jij nog van plan om een mondkapje aan te schaffen? Dat kan via de website: matchingmondmaskers.nl.

adv.