Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tolis van Tapas en Mezzes: ‘Wij verkopen gezelligheid’

Door Martine Wooning Berkhuizen 16 oktober 2020

Sinds 2008 eet je de lekkerste hapjes aan de Vrouwjuttenland in Delft. Gezellig op de terrasboot in de gracht of anders binnen bij Tapas en Mezzes. Tolis (50) en Yasemin (51) Kitsos zijn ondernemers in hart en nieren die vooral van gezelligheid houden: “Onze hobby is uit eten gaan.”

Je kan Tapas en Mezzes een echte familiezaak noemen. Tolis runt de zaak en Yasemin springt bij als dat nodig is. “Sowieso ben ik altijd op vrijdag en zaterdagavond aan het werk bij Tapas en Mezzes”, vertelt Yasemin. “Maar als er iemand van het personeel ziek is ben ik de eerste die komt helpen. We hebben twee zonen, Stephan van 18 en Jannick van 21 jaar die ook werken in de bediening. Supergezellig.”

Familierestaurant

“De mooiste momenten zijn als we met zijn vieren in de zaak staan te knallen. Tolis houdt alles in de gaten van achter de bar. Onze jongste zoon Stephan maakt de cocktails, ik ontvang de gasten en Jannick rent rond om de gasten te bedienen”, aldus Yasemin. “We hebben aan een halve blik genoeg, zo goed zijn we op elkaar ingespeeld.” Tolis: “Het is belangrijk om op de drukke avonden als een geoliede machine samen te werken. Zo krijgen de gasten het avondje uit waar ze voor komen. Wij verkopen niet alleen lekker eten, maar juist gezelligheid. Een tafel vol met lekkere hapjes, wijntjes en ondertussen gezellig met elkaar kletsen.”

Dromen waarmaken

In 1999 nam Tolis het restaurant van Yasemins vader over. “Dit was het eerste Turkse restaurant in Nederland”, vertelt Yasemin trots. “Maar de zaak was te klein, we wilden groter worden en in 2008 kwam het pand op de Vrouwjuttenland vrij”, legt Tolis uit. “Hier hebben we onze droom helemaal uit kunnen bouwen. De Turkse gerechten hebben plaats gemaakt voor meer Mediterraans. Het is een mengelmoes geworden van Griekse, Italiaanse, Turkse en Spaanse hapjes.”

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Tapas en Mezzes. Voorlopig blijven deze stoelen nog even leeg

Zorgen

Het jaar 2020 brengt wel zorgen met zich mee. “Wij hebben altijd genoeg ruimte gehad voor grote groepen, maar sinds het begin van de coronapandemie missen we die. We hebben de lockdown in het voorjaar aangegrepen om te verbouwen, de bar staat nu in het midden van de zaak. Onze dromen zijn niet zo groot, we zijn al blij als de gasten weer mogen komen en de zaak weer helemaal vol zit. Dat hebben we nog niet meegemaakt in het verbouwde restaurant”, aldus Tolis.

En nu

De tweede sluiting kwam niet zoals de eerste totaal onverwachts. “We hebben woensdag een gezellige, laatste avond gedraaid. Laten we hopen dat de sluiting van de horeca helpt om het virus er weer onder te krijgen. De komende vier weken gaan wij alles in het restaurant goed schoonmaken en alle apparaten een servicebeurt geven. We gaan niet gelijk beginnen met bezorgen, maar we gaan ons er wel in verdiepen. Als we langer gesloten moeten blijven dan vier weken moeten we toch wat nieuws verzinnen.”

Lees ook:

De Verbeelding

Deze Delftse horecazaken bezorgen je diner thuis of hebben een afhaalloket

Voor de tweede keer dit jaar moet de horeca noodgedwongen op slot. Veel creatieve horecaondernemers ...

Goed om te weten: DOK werkt met ‘ouderenuurtje’ en andere openingstijden

OPEN op het Vesteplein en DOK Voorhof hebben naar aanleiding van de persconferentie van 13 oktober h...

Sanne liep voor het eerst een virtuele run: ‘Ik heb mijn persoonlijk record verbeterd’

Zag jij afgelopen zondag opvallend veel mensen hardlopen in Delft? Dat kan kloppen, want er was een ...


Meer over Tapas & Mezzes ontdekken?

Tapas & Mezzes

griekse restaurants

Gesloten17:00 - 22:00

Vrouwjuttenland 14, Delft

Bekijk meer:griekse restaurants

adv.