Tamara was manager en heeft nu lunchroom Bij Best: ‘Dit was de beste keuze ooit’

Aangeboden door Bij Best 12 oktober 2019

Het is een stap die niet veel mensen durven te nemen. Je geeft je goede baan op als commercieel manager bij een groot bedrijf en start je eigen lunchroom. Tamara van der Linden deed het 2,5 jaar geleden gewoon: ze opende Bij Best. Inmiddels is dit een plek waar veel Delftenaren maar wat graag komen ontbijten, lunchen of koffiedrinken. “Ik had het nóóit gekund als ik niet zoveel lieve mensen om me heen had die me helpen.”

De overstap van commercieel manager naar lunchroom kwam niet helemaal uit de lucht vallen. Tamara vertelt: “Toen ik als tienjarige voor het eerst bij een lunchroom kwam, wist ik: dit wil ik later ook.” Ze nam een bijbaan bij een lunchroom en deed de middelbare hotelschool. Toch verloor ze van lieverlee de connectie met de horeca. Ze bekleedde verschillende managementfuncties en studeerde psychologie. “Toen ik de dynamiek in mijn team interessanter vond dan het werk zelf, dacht ik: het is tijd voor iets anders.” In die periode trainde Tamara ook voor een marathon. “Toen ik uiteindelijk over de finish kwam dacht ik: als ik dit kan, kan ik alles. Dus dan kan ik óók een lunchroom openen. Want dat plan zat nog altijd in mijn achterhoofd.”

Een plek om te ontspannen

De dag na de marathon is Tamara meteen gestart met het schrijven van haar bedrijfsplan. “Ik wilde een plek creëren waar in een ongedwongen sfeer lekker kunt eten, drinken en relaxen, met een knipoog naar de Indische keuken (mijn moeder is in Indonesië geboren).” En in Brussel, waar ik 10 jaar heb gewoond, heb ik geleerd om bourgondisch te lunchen met een lekkere grote sandwich en een goed glas wijn. Ook dat wilde ik laten terugkomen in de lunchroom.” Ze ging met haar plan naar de bank en die ging akkoord. “Daarna ging het allemaal heel snel: binnen een half jaar was Bij Best open.”

bij best delft
Het continentaal ontbijt

‘Waar je maag trek in heeft, moet je kunnen bestellen’

Inmiddels zijn we 2,5 jaar verder en is het aardig goed gelukt met die relaxte sfeer Bij Best. “Dat zie je bijvoorbeeld terug in het feit dat we één kaart hebben waar je de hele dag van kunt bestellen. Heb je om 10.00 uur zin in een broodje braadworst? Prima. Wil je aan het eind van de middag een uitgebreid ontbijt? Ook daar draaien we onze hand niet voor om. Waar je maag trek in heeft, moet je kunnen bestellen. Het mooiste compliment vind ik als mensen hun schoenen uittrekken en lekker met hun voeten op de bank gaan zitten. Dan is mijn dag écht gemaakt.”

Bij Best voelt als een familiebedrijf

Waar Tamara ook heel blij van wordt, is haar team. “Ik had dit echt nóóit alleen kunnen doen. We werken hard en hebben samen heel veel passie voor de gast. Zij willen – net als ik – mooie koffies maken, de gasten lekker eten voorzetten en denken mee met nieuwe gerechten of dingen die Bij Best beter maken. Behalve haar eigen familie helpt ook de familie van Tamara’s team af en toe. Ook de familie van Tamara’s Team komt wel eens helpen: zo doet de moeder van Rochelle een deel van de styling. Bij Best is geen familiebedrijf, maar het voelt soms wel zo!”

‘Dit is wie ik ben’

Of Tamara wel eens spijt heeft van de overstap van het bedrijfsleven naar de horeca? “Nee, geen seconde. Terwijl ik écht bij een fijn bedrijf werkte. Maar dit is wie ik ben: lekker geinen met mensen en alle vrijheid hebben om je eigen ding te doen.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Bij Best. Meer over Bij Best ontdekken?

Bij Best bars

Gesloten09:30 - 17:30

Vrouwjuttenland 22, Delft

Bekijk meer:bars

adv.