Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Succesformule van ’t Fruithuisje: passie en vroeg opstaan

Door Ilse Zoutewelle 22 juli 2016

Wat doe je als je al een bedrijf hebt gehad in Den Haag en Utrecht en je het daar wel hebt gezien? Juist, dan kom je naar het gezellige Delft. Broers Karim en Ab Hillal deden het en begonnen ’t Fruithuisje in de Choorstraat. Karim: “Ik wil de wereld een beetje beter maken door gewoon goede groente en fruit te verkopen.”

het FruithuisjeToen Karim en Ab de Choorstraat inliepen op zoek naar een geschikt pand voor hun eigen groente- en fruitwinkel, waren ze meteen verkocht. “De bomen stonden in bloei en het zag er gezellig uit. We waren nergens zo’n fijne sfeer tegengekomen als hier”, vertelt Karim. En dat terwijl de broers in heel Zuid-Holland op zoek zijn geweest naar een geschikte plek: Zoetermeer, Rotterdam, Den Haag… “Toen ook het zoontje van Ab geboren werd op de dag dat het contract getekend moest worden, wisten we zeker dat het zo moest zijn.”

Fruitkiosk

Voor het zo ver kwam dat Ab en Karim ’t Fruithuisje konden openen in Delft, hadden ze al op veel een winkel gehad. “Ab stond eerst op de markt om vis te verkopen, maar daar stopte hij mee. Toen kreeg hij een aanbod om op de Utrechtse Bazaar in een fruitkiosk te gaan staan. Hij vroeg mij te helpen in de weekenden. Dat wilde ik wel, want ik studeerde toen nog en kon een bijbaantje goed gebruiken. Daarbij vond ik mijn studie niet zo leuk: ik werkte liever.” Na de fruitkiosk in Utrecht wilden Ab en Karim iets echt voor zichzelf beginnen in hun woonplaats Den Haag, maar dat viel tegen. “De eigenaar van het pand controleerde ons heel erg. Zo wilden wij houten stellingen in de winkel, geen metalen rekken: dat ziet er veel gezelliger uit. Ook wilden we dat klanten zelf hun producten konden uitzoeken zodat ze altijd het gevoel hebben het beste te hebben. Daarom zijn we daarmee gestopt en zijn we onze eigen winkel begonnen zodat we konden doen wat we zelf wilden.”

het Fruithuisje
Huisgemaakte jam; hier stoppen ze overgebleven fruit in dat anders weggegooid wordt

Vroeg op de veiling

En het ondernemen in Delft bevalt goed. “Binnen een week stonden Leonidas, Boulangerie Michel en La Tasca bij ons op de stoep. Of we vanaf nu de groenten en fruit wilden leveren aan hen.” Hoe dat komt? “Wij doen altijd ons best om de beste kwaliteit te leveren. Dat roept natuurlijk iedereen, maar de meeste mensen staan niet om 3 uur, half 4 ’s ochtends op de veiling om het beste in te kopen voor het minste geld. Hierdoor kunnen wij bijvoorbeeld speciale mango’s inkopen voor 2,50 euro die normaal 4 euro kosten, want om 6 uur is die handel weg.”

het FruithuisjeGlimlach

Maar wat Karim het allermooist vindt zijn de klanten. “Je hebt hier van alles en nog wat: toeristen, Delftenaren, expats. Daardoor kunnen we veel verschillende producten aanbieden als citroengras, kurkuma en zelfgemaakte hummus. Zo is er voor iedereen wat. Daarnaast probeer ik de wereld op mijn manier ook een beetje beter te maken door mensen lekkere groenten en fruit te bieden waar ze geen belachelijk hoog bedrag voor moeten betalen. Ik hoorde laatst een mooie uitspraak: als je geen grote dingen kunt doen, doe dan kleine dingen groot. Daarom geef ik de kinderen die in de winkel komen altijd een banaan. De glimlach die je dan krijgt, daar doe ik het voor.”


Meer over Het Fruithuisje Delft ontdekken?

Het Fruithuisje Delft groenteboeren

Choorstraat 27, Delft

Bekijk meer:groenteboeren

adv.