Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Simone heeft een sportschool: ‘Het gaat mij niet om resultaat, maar om plezier’

Door Ilse Zoutewelle 5 januari 2018

Wanneer je gaat sporten om zo snel mogelijk af te vallen, hoef je niet bij sportschool Queens aan te kloppen. Eigenaar Simone Konincks gelooft er heilig in dat plezier de sleutel is tot een fittere jij: “Als je er geen plezier in hebt, is het lastig vol te houden.”

Simone kan het weten, want ze heeft het zelf beleefd. “Ik was als puber heel lastig: kwam in aanraking met de politie, rookte veel en ga zo maar door. In de tussentijd heb ik wel een opleiding gedaan, maar tot mijn dertigste had ik weinig passie voor wat ik deed.” Daar kwam verandering in toen ze ging sporten bij sportschool To Be Fit. “Ik had er enorm veel plezier in. Het maakte niet veel uit wat ik deed: of het nu steps, kickboksen of pilates was. Pas toen ik wist wat ik wilde en daar plezier in had, kwam ik ‘goed’ terecht.”

sportschool queensElke avond lesgeven

Dat had de eigenaar van de sportschool ook door en voor ze het wist stond Simone andere mensen les te geven. “Op den duur gaf ik zó veel les, dat ik na mijn werk snel thuis kwam om te eten, de hele avond les gaf en dat vijf avonden achter elkaar.” Ze besloot te stoppen met haar baan en fulltime bij To Be Fit aan de slag te gaan. “De eigenaar van To Be Fit was al wat ouder en wilde me niet alleen als instructeur hebben, maar zag mij ook als potentiële kandidaat om één van de drie sportscholen van To Be Fit over te nemen. Ik had geen idee wat het inhield, maar het leek me hartstikke leuk dus ik ging ervoor.”

Daarom is het een damessportschool

Drie jaar later was haar kans daar: ze mocht de damessportschool aan de Oostsingel overnemen. “Daar heb ik sportschool Queens van gemaakt. Ik heb er dus niet zelf voor gekozen om de sportschool alleen voor dames te openen, maar sta er wel vierkant achter. Wanneer er mannen bij zijn, letten vrouwen toch beter op of hun haar wel goed zit. Dat leidt af van het doel: sporten.”

sportschool queens
De aerobicszaal

Veel groepslessen

Bij sportschool Queens kan je vooral héél veel groepslessen volgen. “We hebben een enorme aerobicszaal waar veel mensen tegelijk in kunnen. Ondanks dat sommige lessen druk bezocht zijn, houden onze instructrices de dames goed in de gaten gehouden.” De ruimte met apparaten is daarentegen heel klein en dat is niet voor niets: “Ik stimuleer mensen altijd om een groepsles te volgen. Als je alleen sport, is het lastiger om motivatie te vinden. Verder is het veel leuker: zonder funfactor is het veel moeilijker om te blijven sporten.”

Niet te groot

Ook Simone heeft voorlopig nog genoeg lol in haar werk om te blijven sporten. Ze wil niets weten van uitbreiden: “Veel vrouwen waarderen juist de kleinschaligheid. Wij hebben altijd een contactmoment met de leden en houden in de gaten of ze nog regelmatig komen. Met een grote sportschool is dat veel lastiger. Sportschool Queens blijft zoals het is!”


Meer over Sportschool Queen’s ontdekken?

Sportschool Queen’s sportscholen

Gesloten09:00 - 13:30

Surinamestraat 7, Delft

Bekijk meer:sportscholen

adv.