Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sander opent een kapsalon aan de Van Foreestweg: ‘Ik begon met knippen op mijn zolderkamer’

Door Martine Wooning Berkhuizen 28 augustus 2020

Als tiener basketbalde Sander N’Guessan (25) graag. Daarom koos hij voor de opleiding Sport & Bewegen aan het ROC Mondriaan in Delft. De studie heeft hij netjes afgemaakt, maar vanwege allerlei ellendige blessures moest hij stoppen met basketbal. “Uit verveling ben ik gaan knippen. Eerst mijn broertjes, toen hun vriendjes en nu open ik mijn eigen kapperszaak.”

Anderhalf jaar lang heeft hij heel wat koppies mogen knippen op zijn zolderkamertje. “Iedereen was altijd superblij met het resultaat, dus het werd tijd voor de volgende stap. Via via kwam ik terecht bij een toffe kapper in Delft. Van 2014 tot begin 2020 heb ik hier de fijne kneepjes van het vak geleerd. Ik heb een strakke hand en ervaren dat ik het echt leuk vind om mensen blij te maken met een nieuw kapsel”, verteld Sander.

Volledige kapperservaring

Sander knipt alleen jongens en mannen. Lachend: “Vrouwen kletsen te veel.” Hij biedt zijn klanten een volledige kapperservaring. “Je moet je gelijk welkom voelen. Met het ontvangst maak je al een groot verschil. Natuurlijk is de zaak schoon en je krijgt ook wat te drinken. Ik knip de haren zoals ze willen en kan ook de baard bijwerken. Mijn streven is dat als de klant weer buitenstaat hij een goed gevoel heeft.”

Ideale locatie

De Van Foreestweg is volgens Sander de ideale locatie. “Deze plek zat al een tijdje in mijn hoofd. Ik heb veel klanten opgebouwd van buiten Delft en hier kunnen ze nog gratis voor de deur parkeren. Ik zat er met een vriend over te praten en die vertelde dat dit pand te huur stond. Ik heb gelijk contact opgenomen en kijk nu: mijn eigen kapperswinkel is een feit.”

Eigen stijl

Hij heeft de winkel helemaal naar zijn eigen smaak kunnen inrichten. “Het is een nieuw pand, dus ik kon zelf bepalen hoe ik het hebben wilde. Ik heb niet de oude troep van een ander overgenomen. Het is een moderne kapperszaak met een vintage feel. Ik ben echt superblij met de visgraatvloer, die straalt karakter uit. De meubels zijn weer wat moderner. Er zijn drie kappersstoelen aanwezig. Ik hoop dat ik binnenkort meerdere kappers kan aannemen, maar eerst maar eens beginnen en kijken hoe het gaat.”Meer over Prime Time Barbershop ontdekken?

Prime Time Barbershop

kappers

Geopend10:00 - 19:00

Van Foreestweg 4 B, Delft

Bekijk meer:kappers

adv.