Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Romy en Simone hebben een foodtruck: ‘Als je het woord ‘bourgondisch’ opzoekt staat er een foto van ons achter’

Door Danique Beijer 17 april 2020

Sommige Delftenaren zullen Romy en Simone van ’t Je van het Loket wel kennen. De twee staan normaal gesproken altijd op dinsdag en donderdag met hun foodtruck bij de TU Delft. Op andere dagen zijn de dames druk met de catering van bruiloften, jubileums, verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden.

Romy vertelt: “Simone en ik werkte beiden in de zorg. Maar eigenlijk vonden we dat al een tijdje niet meer echt leuk. We wilden graag iets voor onszelf beginnen. We zijn gek op lekker eten en we houden ervan om andere mensen blij te maken. We liepen samen over het terrein van een foodtruckfestival, daar keken we elkaar aan en zeiden we: ‘Waarom doen we dit niet?’. Dus zo is het idee geboren.” De twee hebben toen gelijk hun ideeën omgezet in daden. “We hebben toen een oude oldtimer caravan op de kop getikt. En na een flinke verbouwing konden we aan de slag in onze eigen foodtruck. We hebben eerst ons eigen bedrijf gecombineerd met het werken in de zorg. Maar na een tijdje mochten we ook op veel privé- en bedrijfsevenementen de catering verzorgen. Hierdoor kregen we het zo druk dat we besloten om volledig voor ons eigen bedrijf te gaan.”

De tekst gaat verder onder de foto

Een tweede foodtruck

Volledig voor het bedrijf gaan, wierp zijn vruchten af. Al snel konden de dames een oldtimer bus aanschaffen. “Deze bus hebben we zo verbouwd dat we multi inzetbaar zijn geworden.” Met de komst van de tweede foodtruck hebben Romy en Simone ook de naam aangepast. Voorheen heette de foodtruck: ’t Omelet Loket. De nieuwe naam werd: ’t Je van het Loket. “Met deze naam zitten we niet vast aan één soort gerecht. Nu kunnen we al onze creativiteit, liefde en passie voor goed eten kwijt”.

Passie voor goed eten

Die passie voor goed eten komt natuurlijk ergens vandaan. Romy vertelt: “Mijn vader is Indisch, dus lekker eten is voor ons belangrijk. Het is mij echt met paplepel ingegoten. We houden van vreemde en bijzondere combinaties en zijn de hele dag bezig met nieuwe recepten bedenken. Als je het woord ‘bourgondisch’ opzoekt in het woordenboek staat er een foto van ons achter.”

Het tijdelijke corona loket

Momenteel zijn veel evenementen afgelast vanwege het coronavirus. Natuurlijk vroegen wij ook hoe de twee dames daarmee omgaan. “Op dit moment hebben we het tijdelijke coronaloket geopend. Willen mensen een luxe lunch, high tea of lekkere borrelplank met huisgemaakte producten? Dan komen wij die aan huis bezorgen. Ook is het mogelijk om met onze truck een afhaalpunt te creëren op een voor jou gewenste locatie. Hierbij is het wel noodzakelijk dat de 1,5 meter afstand tussen mensen gewaarborgd kan worden. We zijn dus opzoek naar gezellige straatjes die dat leuk vinden”, aldus Romy.


Meer over ’t Je van het Loket ontdekken?

’t Je van het Loket

, Delft

 

 

adv.