Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo verbouwt bouwmanager Robin winkels in Delft

Aangeboden door Building Retail 27 juli 2018

Wanneer er een nieuwe winkel opent, moet er eerst aardig wat geklust worden voor wij het eindresultaat kunnen bewonderen. Om zo’n verbouwing op tijd af te krijgen, wordt er achter de schermen flink gewerkt. Robin is één van de mannen die keihard werkt om te zorgen dat de winkel op tijd af is. Wij haalden hem achter de schermen vandaan, zodat hij kan vertellen over zijn bedrijf Building Retail.

Om een winkel op tijd te kunnen openen, zijn er héél veel dingen waar je rekening mee moet houden. Daar weet Robin alles van: “Zo heb ik laatst de verbouwing van het nieuwe pand van Specsavers op de Brabantse Turfmarkt gedaan. Voordat de bouwvakkers aan de slag kunnen, moet ik eerst het pand bekijken om te zien waar we op moeten letten tijdens de bouw.” Vervolgens krijgt hij van Specsavers het ontwerp van de winkel. “Dat wordt mijn bijbel: ik ga ervoor zorgen dat de winkel er precíes zo uit komt te zien als op de tekening. Ik verzamel een bouwteam om me heen met een aannemer, vloerenman, elektricien, meubelmaker en ga zo maar door.”

building retail
G-Star winkel in wording

‘Het moet helemaal perfect zijn’

“Tijdens de bouw ben ik, of een collega, fysiek aanwezig zodat we de kwaliteit kunnen waarborgen. Ik ben echt pietje precies: ik wil dat ieder naadje, iedere verfstreek klopt. Als dat niet zo is, wil ik dat het wordt aangepast. Nadat de bouw klaar is, maak ik een lijst van alle dingen die niet helemaal perfect zijn. Vervolgens wordt dat in een paar dagen aangepast en is mijn werk gedaan. Maar ook daarna hou ik veel contact om te zorgen voor een periode waarin de winkel zonder zorgen open kan gaan. ” Waarom is dit werk nu zo leuk? “Je moet ontzettend goed onder druk kunnen werken, want alles moet gisteren af zijn. Daar word ik juist heel actief van. Daarnaast vind ik het tof omdat je echt resultaat van je werk ziet.”

Daarom is hij begonnen

Klinkt als een bijzonder bedrijf! Maar hoe is hij hiermee begonnen? “Ik doe dit werk al ruim twaalf jaar en heb eerst een aantal jaren projecten voor onder meer Albert Heijn gerealiseerd. Daar deed ik ook winkelverbouwingen; zo heb ik bijvoorbeeld de verbouwing van Albert Heijn W.H. van Leeuwenlaan begeleid. Na tien jaar had ik veel ervaring opgedaan en een groot netwerk opgebouwd en dacht ik: waarom ga ik niet voor mezelf beginnen? Het ondernemerschap kriebelde en ik weet – zonder arrogant te zijn – dat ik er goed in ben.”

Rivièra Maison

Dat blijkt wel aan de opdrachtgevers die Robin nu heeft met Building Retail. Inmiddels zijn panden van G-Star, Lindt en Rivièra Maison al door hem verbouwd. “Toen ik de verbouwing voor Lindt mocht doen, was dat echt een droom die uitkwam. Ik vind de winkels van dit merk heel erg mooi.”

building retailUitbreiden

Inmiddels heeft Robin ook een eigen kantoor (mét hele fijne flexwerkplekken!) waar hij werkt. Ondanks deze toffe projecten heeft hij nog steeds dromen voor zijn bedrijf:  “Ik heb de afgelopen tijd gezien wat voor potentie er in het bedrijf zit en dat wil ik graag uitbreiden. Op dit moment huur ik bijvoorbeeld nog tekenaars en ontwerpers in, maar dat zou ik op termijn graag in huis halen.” Ook qua opdrachtgevers heeft hij nog genoeg wensen: Het lijkt me supertof om eens een Pandora winkel te verbouwen. Dat zijn hele mooie winkels die er superstrak uitzien. Elk detail klopt in zo’n winkel en dat wil ik graag realiseren.”

Wil jij je winkel door Robin laten verbouwen óf lijkt het je tof om in het kantoor van Building Retail te flexwerken? Kijk dan even op de site van Building Retail voor meer informatie!Deze bijdrage wordt je aangeboden door Building Retail. Meer over Building Retail ontdekken?

Building Retail

zakelijke dienstverleners

GeopendHele dag

Visseringlaan 22B, Rijswijk

Bekijk meer:zakelijke dienstverleners

adv.