Beste vriendinnen Reineke en Merel runnen een kinderdagverblijf: ‘Het werkt supergoed’

Aangeboden door Kinderdagverblijf Merijn 12 september 2018

Toen Reineke en Merel samen een kinderdagverblijf wilden starten, zei iedereen: dat gaat nóóit werken. Je moet geen bedrijf beginnen met je beste vriendin. Maar de twee hebben het tegendeel bewezen, want inmiddels runnen ze Kinderdagverblijf Merijn al tien jaar. Merel: “We vullen elkaar aan.”

Voor Reineke en Merel begonnen met Kinderdagverblijf Merijn, hadden ze al met elkaar samengewerkt. “We hebben al met elkaar gewerkt bij een ander kinderdagverblijf en sindsdien waren we vriendinnen”, vertelt Reineke. “Daar vulden we elkaar erg goed aan. Merel deed het kantoorwerk als roosters maken en GGD controles, ik werkte op de groep.” Toen kriebelde het al om samen iets te beginnen. “We dachten: dit kunnen we zelf ook”, vertelt Merel. “Het leek ons supergaaf om een kleinschalig kinderdagverblijf te beginnen in de binnenstad van Delft.”

kinderdagverblijf merijn delft
‘Doordat we in de binnenstad zitten, kunnen we vaak op pad met de kinderen’

Kleinschalig kinderdagverblijf

Toen er een geschikt pand vrij kwam aan de Brabantse Turfmarkt, hoefde Merel daarom niet lang na te denken. “Het was perfect! We hadden allebei de droom om een kinderdagverblijf te starten en dit had alles wat we wilden.” Reineke wilde deze kans ook grijpen en dus gingen ze ervoor. “Een paar maanden voor we open gingen, hadden we al aanmeldingen. Terwijl ouders de locatie nog niet eens gezien hadden!”

Supersnelle groei

Kinderdagverblijf Merijn begon met drie medewerkers, maar groeide al snel. “Er kwam een pand vrij aan de Molstraat en we zagen onze kans schoon”, vertelt Merel. Ze openden daar hun tweede locatie en ook deze liep als een trein. Deze locatie liep zo goed dat Merel over moest stappen van werken met de kinderen, naar een leidinggevende functie op kantoor. “Op den duur hadden we vijftien medewerkers.”

Lastige beslissing

Maar na een paar jaar voelde het toch niet helemaal goed om twee locaties te hebben. Reineke vertelt: “Het voelde niet meer zo kleinschalig als we aan het begin voor ogen hadden. We kenden niet meer alle ouders persoonlijk en hadden het gevoel dat we alles half deden.” En dus maakten ze een lastige beslissing: de vestiging aan de Brabantse Turfmarkt ging dicht.

kinderdagverblijf merijn delftÉcht betrokken bij het kind

“Dat is nu zo’n anderhalf jaar geleden en het voelt nog steeds goed”, vertelt Merel. Reineke vult aan: “De lijnen zijn lekker kort. We zijn allemaal écht betrokken bij het kind en dat straal je uit naar de ouders.” Waar je dat aan kunt merken? “Het zit hem in de kleine dingen. Zo letten we overdag goed op wat de kinderen doen en vertellen dat aan het einde van de dag aan de ouders. Als ouder is het naar om je kind achter te laten en als je dan aan het einde van de dag alleen hoort dat het ‘goed’ ging, voelt dat niet prettig.” En ouders weten dat te waarderen: “Sommige mensen komen hier al tien jaar. Die hebben al drie kinderen op ons kinderdagverblijf gehad.”

kinderdagverblijf-merijn-delft-2‘We vullen elkaar goed aan’

Ondanks die turbulente jaren werken Reineke en Merel nog stééds fijn samen. “We gaan zelfs met elkaar op vakantie! We vullen elkaar gewoon goed aan”, vertelt Reineke. “Merel is supergoed op kantoor, zij houdt van die kant van het ondernemen. Ik vind het heerlijk om met de kinderen te werken op de groep en krijg daar energie van. Maar het is wel fijn dat ik eigen baas ben: als ik nu zie dat we een extra box nodig hebben, is dat zó geregeld.”

‘Laat ons nog maar een tijdje zo verder gaan’

Hebben de twee na tien jaar Kinderdagverblijf Merijn nog dromen voor de toekomst? Merel: “We hopen vooral dat het zo blijft! We hebben een fijn, vast team, een leuke locatie en natuurlijk veel leuke kinderen. Laat ons nog maar een tijdje zo verder gaan.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Kinderdagverblijf Merijn. Meer over Kinderdagverblijf Merijn ontdekken?

Kinderdagverblijf Merijn kinderopvang

Nu open07:00 - 18:30

Molstraat 58a, Delft

Bekijk meer:kinderopvang

adv.