Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Raymond en Maurice runnen samen Chefsbar Centre: ‘Om beter te worden, moet je wel tegen kritiek kunnen’

Door Martine Wooning Berkhuizen 31 juli 2020

Chefsbar Centre is sinds september vorig jaar geopend in het oude pand van Artusi aan de Voorstraat. Eigenaren Maurice en Raymond hebben een turbulent jaar achter de rug vanwege het coronavirus. Gelukkig doen ze waar ze allebei goed in zijn: lekker koken. Samen zetten ze de schouders eronder om van hun restaurant een succes te maken. 

Raymond en Maurice hebben jarenlang samen gekookt bij de Witte in Den Haag. Daarna zijn ze allebei als accountmanager aan de slag gegaan, maar de liefde voor de horeca was toch te groot. Daarom besloten de twee iets meer dan een jaar geleden om Chefsbar Centre te openen aan de Voorstraat in Delft.

Ambacht

“Onze passie ligt bij ambachtelijk koken”, vertelt Maurice. “We maken bijvoorbeeld ons eigen zuurdesembrood en een eigen zomerzuurkool. Dit soort gerechten helemaal zelf maken kost veel tijd, maar door hard te werken wel gewoon haalbaar.” Bij Chefsbar Centre zijn ze niet alleen geopend voor het diner, maar ook voor de lunch. “Delftenaren houden van een lekker broodje bij de lunch, daar ontkomen we niet aan. Onze kaart is niet uitgebreid, maar wel goed. Zo roken we de zalm voor op brood zelf in het tonnetje en grillen we de pastrami op het groene ei.”

In de tuin kan je heerlijk lunchen

De chef komt aan de tafel

Wie wel eens bij Chefsbar Centre is geweest, heeft Maurice of Raymond aan tafel gehad. “We vinden het leuk om als kok aan tafel het gerecht af te maken en de gast uit te leggen wat hij eet”, vertelt Raymond. “Hoewel je mij wel wat vaker in het restaurant ziet, Maurice is gelukkiger in de keuken”, lacht Raymond.

Twee kapiteins op het schip

Hoe is het om als twee vrienden samen te werken? Maurice vertelt: “Als één van ons twee iets niet wil en dit goed kan onderbouwen, heeft hij het veto. Dan gebeurt het dus ook niet. We zijn allebei continu op zoek naar verbetering. Hierbij is het belangrijk dat je eerlijk bent naar elkaar. Soms moet je zeggen dat een gerecht niet goed genoeg is, alleen op deze manier kunnen wij perfectie serveren.”

Geen à la carte

“We kwamen er al redelijk snel achter dat onze gasten geen gebruik maakten van het à la carte menu. Dus kun je bij ons alleen een drie-, vier-, vijf- of zelfs een zesgangen menu bestellen. Ik was in het begin wel wat huiverig om alléén met menu’s te werken”, lacht Maurice. “Maar Ray wist me te overtuigen en het werkt. Heel erg goed zelfs!”

Too Good To Go

Ook wordt er geen eten verspild dankzij het Too Good To Go-concept. Maurice vertelt: “Doordat wij onze gasten alleen het allerbeste serveren, zijn er bepaalde delen van bijvoorbeeld een zalm niet mooi om op te dienen. Nu kunnen we van deze delen alsnog een prima maaltijd maken voor mensen die niet het geld hebben om in het restaurant te komen eten en wij hoeven niets weg te gooien. Win-win situatie.”Meer over Chefsbar Centre ontdekken?

Chefsbar Centre


adv.