Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Papa Kazmi runt Hills & Mills al vijf jaar met zijn kinderen: ‘We zeiden: papa, het is tijd voor ons eigen restaurant’

Door Ilse Zoutewelle 21 juli 2017

Toen de Pakistaanse Shahzad Kazmi als 17-jarige jongen in Scheveningen aankwam, wist hij niet dat hij voorgoed in Nederland zou blijven. Maar liefde doet bijzondere dingen met een mens, zo blijkt uit het levensverhaal van Shahzad. Inmiddels is hij al vijf jaar chef in zijn eigen restaurant Hills & Mills en staat hij bekend als ‘Papa Kazmi’.

Hills & Mills delft
Het kookboek

Dat is niet alleen maar omdat hij Hills & Mills is begonnen met zijn kinderen Batul, Nawaz en Sheraz die achter de schermen aan het concept bouwen. “Het restaurant was nog maar een paar maanden open toen onze collega’s hem ook ‘papa’ gingen noemen”, lacht Batul. “Wij noemden hem natuurlijk papa en zij namen dat over.” Maar de gasten vingen het ook op en namen het over. “Papa brengt het liefst zelf zijn eten naar de gasten. Als mensen in de keuken komen kijken of willen weten hoe ze iets moeten maken, dan helpt hij ze graag. Hij is dus ook echt een ‘papa’.”

Hills & Mills delftKoken voor familie

Voor Papa Kazmi Hills & Mills opende én een eigen kookboek had, werkte hij jarenlang in de bediening bij allerlei chique restaurants en hotels in Den Haag. “Een maand nadat ik in Den Haag aankwam, ontmoette ik een Hollandse jongedame waar ik verliefd op werd. Ik besloot voorgoed te blijven.” Thuis kookte hij altijd al veel: “Ik zeg altijd dat ik mijn toenmalige vrouw heb veroverd door mijn kookkunsten.”  Shahzad en zijn vrouw kregen drie kinderen. Intussen bereidde hij veel Indiase en Pakistaanse gerechten voor familie en vrienden en op feestjes. “Het is altijd mijn grote hobby geweest. Ik kook zoveel mogelijk met pure ingrediënten: verse producten en kruiden en geen ongezonde toevoegingen.”

Foto: Hills & Mills

Gat in de markt

Zijn hele leven droomde hij ervan om ooit een eigen restaurant te beginnen, maar hij durfde het niet aan. Tot zijn kinderen groot werden, bedrijfskunde gingen studeren en een marketing en strategie adviesbureau opzetten. “We zagen een gat in de markt”, vertelt Batul. “We misten een plek waar je lekkere Indiaas en Pakistaans kon eten, maar waar de gerechten ook puur en gezond waren”, vertelt Batul. “En dus zeiden we: papa, laten we ervoor gaan.”

Zoektocht

De familie woonde op dat moment in Den Haag, maar daar was het lastig om een geschikte locatie te vinden. Shahzad: “Op een drukke zaterdag was ik in Delft en te midden van alle bezoekers zag ik dit knusse pandje op de Oude Langendijk leegstaan. Ik wist het meteen: dit wordt het.”

‘We dachten: ’s avonds gaan we lekker televisie kijken’

De meeste mensen kennen het pand van Hills & Mills nog van de tijd dat bakkerij Bierhuizen hier zat.

Zo kwam de hele familie in 2012 terecht in Delft. “Het was in eerste instantie de bedoeling om ons op ontbijt en lunch te richten. We dachten: dan kunnen we ’s avonds lekker televisie kijken”, lacht Shahzad. Maar die vlieger ging niet op. “Toen bleek dat de vraag naar diner ontzettend groot was, zijn we dat meer aandacht gaan geven. Dus besloten we ’s avonds ook open te gaan. Hier hebben we de kaart natuurlijk ook op aangepast: ik maak bijvoorbeeld naan en curry’s, maar er staat ook bouillabaisse (dat is een Franse vissoep) op de kaart. Een overblijfsel uit mijn tijd in Scheveningen. Maar natuurlijk wel met een eigen tintje.”

Stimuleren om te ondernemen

Nu, vijf jaar later, zie je Batul en haar broers niet meer in de bediening staan. Maar ze zijn achter de schermen nog wel actief: “Zo hebben we papa gevraagd of hij iets met quinoa kon maken, of bijvoorbeeld een taartje met rode biet”, vertelt Batul. “Want de kaart is voor 80 procent Pakistaans, maar er zitten ook Westerse invloeden in.” Papa vult aan: “Als de kinderen dat vragen, maak ik er een lekker gerechtje van. Dat is vaak even uitproberen. Maar na twee, drie keer is het geslaagd. Mijn kinderen stimuleren me om te ondernemen en iets nieuws te proberen, waar ik soms voorzichtig ben.”

Het laatste woord

Gaat het samenwerken als familie dan altijd goed? “Het is niet altijd makkelijk hoor, want Batul heeft haar woordje klaar”, lacht Shahzad. “Maar gelukkig respecteren de kinderen me wel en mag ik wat vaker het laatste woord hebben. Batul vult aan: “We leren allemaal heel veel van hem. En uiteindelijk halen we het beste in elkaar naar boven. Daar gaat het om.”


Meer over Hills & Mills Pure Food Café Delft ontdekken?

Hills & Mills Pure Food Café Delft restaurants en horeca

Gesloten16:30 - 20:00

Oude Langendijk 6, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.