Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nick van De Pizzeria: ‘We wilden al een tijdje een bezorgdienst opzetten’

Door Danique Beijer 27 maart 2020

De Pizzeria in Den Hoorn is alweer een aantal jaar geopend. Hoog tijd om Nick, één van de eigenaren eens te vragen hoe het met het bedrijf is gegaan de afgelopen drie jaar. Natuurlijk hebben we het ook over de huidige, vreemde situatie gehad. Nick: “De bezorgdienst die op de planning stond, hebben we nu eerder gestart.”

Nick Dias (31) vertelt: “Ik ben aan een aantal opleidingen begonnen, maar heb er uiteindelijk geen één afgemaakt. De horeca trok me veel meer. Ik heb eerst een tijdje mijn eigen café gehad. Maar ik wilde heel graag een familierestaurant. Mijn zus Lisa en haar man woonden destijds in Tenerife. Ik heb hen gevraagd of zij het avontuur aan wilde gaan. Dat wilde ze! Zij zijn toen terug verhuisd naar Nederland en zo zijn we met zijn drieën De Pizzeria begonnen.”

Inmiddels zijn Nick, Lisa en Andy niet meer weg te denken uit Den Hoorn. Ook veel Delftenaren fietsen naar de Woudseweg om een pizza van De Pizzeria te verorberen. “De zaak draait nu al drie jaar en het gaat hartstikke goed.”, vertelt Nick trots.

Een bezorgdienst

Net als bij heel veel ondernemers, gooide het coronavirus roet in het eten. Maar voor De Pizzeria bood het gek genoeg ook nieuwe kansen.”Het speelde al langer door ons hoofd om een bezorg-/afhaaldienst op te zetten. Door de coronacrisis konden we niet anders, en zijn we daar eerder mee gestart dan op de planning stond. We zien het nu als een soort generale repetitie.” Na de coronacrisis wil het restaurant zeker verder gaan met bezorgen. “Uiteindelijk willen we een bezorg-/afhaaldienst in hetzelfde pand maken. We wilden rond deze periode gaan beginnen met het bijbouwen van een tweede keuken mét een extra oven. Dat hebben we voorlopig even uitgesteld”, aldus Nick.

De Pizzeria
Foto: Facebook De Pizzeria

Samenwerkingen

“Toen het nieuws doorkwam dat alle horecaondernemingen de deuren moesten sluiten, stond Paul Willemse voor onze deur. Hij heeft een eigen fietsenzaak en bood aan dat we een aantal elektrische fietsen mochten lenen. Dat is natuurlijk echt geweldig!” Ondertussen houdt Nick ook contact met andere horecaondernemers. “Zo heeft de eigenaar van De Beren in Delft aangeboden om te komen helpen met het opzetten van de bezorging. Heel aardig! Je merkt dat iedereen in hetzelfde schuitje zit en elkaar wil helpen.” Daarnaast krijgt het restaurant ook onwijs veel steun van mensen die bestellingen plaatsen. “We krijgen lieve kaartjes, tekeningen en Facebookberichtjes van mensen die besteld hebben. Daar worden we echt heel gelukkig van!”

Doorgaan

Ondanks de coronacrisis gaat De Pizzeria dus absoluut niet bij de pakken neer zitten. Nick vertelt: “Wij hebben nog mazzel dat we kunnen bezorgen. Er zijn een hoop ondernemers die dat niet kunnen, die worden harder getroffen dan wij. We proberen het beste uit deze situatie te halen. Alle producten komen tot nu toe gewoon nog binnen, dus we kunnen alles leveren. Dat is fijn.” Op dit moment is het restaurant bezig met het bezorggebied verkennen. “We rijden nu in Den Hoorn, Wateringen, Rijswijk, De Lier, Schipluiden en sommige delen van Delft.”

Toekomst

Op de vraag hoe Nick de toekomst ziet, antwoordt hij: “We staan er heel positief in. Ik omschrijf het liever zo: het bedrijf staat even op pauze en we proberen er het beste van te maken. Maar zodra het restaurant open mag, gaan we er weer helemaal voor.”


Meer over De Pizzeria Den Hoorn ontdekken?

De Pizzeria Den Hoorn italiaanse restaurants

Geopend16:30 - 22:00

Woudseweg 18, Den Hoorn

Bekijk meer:italiaanse restaurants

adv.