Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Noor (22) van Dierenspeciaalzaak het Westen: ‘Zo jong een eigen zaak runnen is supergaaf’

Aangeboden door Dierenspeciaalzaak Het Westen 1 november 2019

Een jaar geleden was Delft in rep en roer: Hans van Dierenspeciaalzaak het Westen stopte ermee. Dat kon niet, vond Anje. Ze vroeg haar vriendin Noor of ze niet samen de zaak konden overnemen. Dat zag ze wel zitten en aldus geschiedde. Inmiddels zijn we een jaar verder en spreken we Noor over hoe het nu gaat. “We zijn nog steeds een gezellig buurtwinkeltje.”

Het was voor Noor een behoorlijke stap om de dierenspeciaalzaak over te nemen. “Ik net klaar met mijn studie dierenverzorging. Ik werkte in het weekend bij Kinderboerderij Tanthof, maar verder had ik nog geen werk. Dit was een mooie kans, maar het was ook héél spannend om ineens samen een winkel te runnen.”

‘Sommige klanten komen hier al 30 jaar’

Het ging al snel hartstikke goed: “Anje en ik zitten op één lijn, dus dat is heel fijn. Daarnaast kregen we – vooral in het begin – zoveel reacties van mensen die blij waren dat Dierenspeciaalzaak het Westen er nog is. Sommige klanten komen hier al dertig jaar.”

Geen knaagdieren meer

Noor en Anje hebben in het afgelopen jaar wel het één en ander veranderd aan de winkel. “We hebben eerst een pui in het pand laten zetten, zodat de buitendeuren altijd open blijven en het niet zo vreselijk koud wordt in de winter. Daarnaast zijn we gestopt met de verkoop van knaagdieren: mensen weten dat je die ook uit het asiel kunt halen. Dat is ook veel beter voor de dieren.”

Nieuw hondenvoer

Daarnaast is het assortiment wat veranderd: “We hebben meer vogels en bijvoorbeeld meer keuze op het gebied van hondenvoer. Het nieuwste merk is meer gericht op honden met overgewicht en vachtproblemen. De hond van Anje eet het en we merken veel vooruitgang. Met dat soort dingen kunnen we nog meer betekenen voor honden en hun baasjes.”

Klanten blij maken

Want Anje en Noor betekenen al heel veel voor hun klanten. “Zo brengen we regelmatig kattengrit langs bij een klant die het zelf niet meer kan tillen. Het is bijzonder dat iemand met zoiets kleins zo blij kan zijn.”

Plannen

De twee hebben nog veel plannen voor de komende jaren. “We willen de winkel gaan opknappen, denken erover om een webshop te openen en ga zo maar door. We blijven voorlopig wel bezig!”

Heel veel verjaardagskorting bij Dierenspeciaalzaak het Westen

Op vrijdag 1 november viert Dierenspeciaalzaak Het Westen zijn eerste verjaardag met de nieuwe eigen...

Meer over Dierenspeciaalzaak Het Westen ontdekken?

Dierenspeciaalzaak Het Westen Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Buitenwatersloot 123, Delft

Bekijk meer:Permanent gesloten

adv.