Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Noël (17) heeft een foodtruck: ‘Ik wil dat mensen over mijn broodje praten op een festival’

Door Danique Beijer 24 april 2020

De meeste jongeren zijn op 16-jarige leeftijd met hele andere dingen bezig dan met een eigen onderneming. Maar wat nou als je een goed idee bedenkt? Dan ga je daar toch gewoon voor! Noël Geurts bedacht vorig jaar dat hij graag zijn eigen foodtruck wilde beginnen. ‘Ik wil dat mensen over mijn broodje praten op een festival’.

Noël Geurts is nog hartstikke jong, zit in de vierde klas van de havo en speelt in zijn vrije tijd graag een potje voetbal. Maar er is nog iets wat Noël tegenwoordig bezighoudt: zijn eigen foodtruck genaamd Noël Food&Drinks.

Bedacht in Italië

Als we vragen aan Noël hoe hij op het idee is gekomen, vertelt hij: “Ik was afgelopen zomer met mijn beste vriend en zijn ouders op vakantie in Italië. Op een avond liepen we naar een restaurant en toen kwamen we in een heel leuk wijkje waar allemaal foodtrucks stonden en rondreden. Toen zei ik tegen mijn beste vriend: ‘Dit lijkt mij ook heel leuk om te gaan doen met zo’n karretje’. Het idee is dus eigenlijk in Italië geboren.”

Ondernemen zit in het bloed

Noël heeft het ondernemen niet van vreemden: zijn moeder is eigenaresse van de plantenwinkel Groene Vingers op de Burgwal en zijn vader runt de voetbal- en hockeyschool Movella. Toen Noël het idee aan zijn ouders voorlegde, waren zij dan ook meteen enthousiast. “Mijn ouders vonden het een heel goed idee. Zij hebben me aangemoedigd om het ook echt uit te gaan voeren. Mijn moeder zei: ‘Als dit is wat je wil, dan moet je alles erin stoppen wat je hebt’. Het is heel fijn dat mijn ouders weten wat ondernemen inhoudt, daardoor kunnen ze me overal bij helpen.”

Proberen, proberen en proberen

Noël schraapte zijn spaargeld bij elkaar en kocht daarvan een foodtruck. Maar wát hij precies ging verkopen, wist hij nog niet. “Ik heb eerst een paar gerechten uitgeprobeerd zoals: een pita met kipstukjes, quesedilla’s en curryworsten. Uiteindelijk waren deze gerechten toch niet goed genoeg voor mijn gevoel. Ik ben gaan nadenken en kwam ik uiteindelijk op het product wat ik nu verkoop.”

Noels FoodtruckWat verkoopt hij dan precies?

Noël: “Ik wilde een gerechtje bedenken waar mensen over na zouden praten.” Hij maakte het broodje voor eerst samen met een vriend. “Het was lekker, maar er moest wel nog iets aan gebeuren voordat ik het kon verkopen. Daarom heb ik hulp gevraagd aan Hugo en Kim van Hanno. Ik heb mijn idee voorgelegd en zij hebben me verder geholpen met het ontwikkelen.” Het eindproduct is een kakelvers Surinaams broodje met kip geworden. “Dit broodje is wat harder van buiten en lekker zacht van binnen. Daarop gaan gemarineerde kippendijen, ijsbergsla, komkommer, puntpaprika, uitjes, jalapeños en een pittige saus van madame Jeanette”, legt Noël uit. “Ben je geen fan van pittig eten? Geen probleem! Er is ook een mildere variant van de saus.”

Toekomst

Het is natuurlijk een vreemde periode om iets voor jezelf te beginnen. Maar Noël heeft daar niet zo’n last van. “Het gaat eigenlijk heel goed goed. Ik ben begonnen met bezorgen, mensen kunnen de broodjes via Instagram bestellen.” De toekomst ziet Noël dan ook zonnig in. “Ik wilde sowieso eerst rustig opstarten en daarna kijken of ik de kaart langzaam kan uitbreiden. Misschien wel met wat vegetarische opties. Ik denk in ieder geval dat er wel toekomst in foodtrucks zit. Ik zie mezelf al staan op festivals, bruiloften en andere evenementen. Het is fijn dat mijn karretje makkelijk aan te passen is, daarom kan ik ook met gemak catering verzorgen of drankjes schenken.”


Meer over Noëls Food & Drinks ontdekken?

Noëls Food & Drinks

, Delft

 

adv.