Noël (17) heeft een foodtruck: ‘Ik wil dat mensen over mijn broodje praten op een festival’
De meeste jongeren zijn op 16-jarige leeftijd met hele andere dingen bezig dan met een eigen onderneming. Maar wat nou…
Broodje Delft is een begrip in Delft, vooral onder studenten. Je haalt er koude en warme broodjes. Sinds 1 december 2022 staan de jonge ondernemers Noël Geurts (19) en Jesse de Groot (23) aan het roer. “We gaan Broodje Delft met trots voortzetten.”
De broodjeszaak werd vier jaar geleden opgericht door Ben en is sindsdien razendpopulair. Vanuit de kiosk worden elke dag verse broodjes bereid. Van een Italiaanse bol met carpaccio tot aan een BLT met avocado. Je vindt Broodje Delft in de kraam aan de Paradijspoort, schuin tegenover Bram Ladage.
De nieuwe eigenaren Noël en Jesse kennen elkaar van de voetbal. Jesse werkte al een lange tijd bij Broodje Delft toen de twee op een dag aan de praat raakten. “Ik was aan het leren voor een tentamen en ging even snel een broodje halen”, begint Noël. “We hadden een leuk gesprek over de toekomst van de zaak. Ben wilde de zaak verkopen en Jesse wilde het wel overnemen. Toen ontstond het idee om dat samen te gaan doen. Dat gesprek vond plaats in oktober en op 1 december was het al zover. Bizar hoe snel dat is gegaan.”
Het ondernemen is voor Noël niet nieuw. Al sinds zijn zestiende staat hij met zijn eigen foodtruck, genaamd Noël Food&Drinks, op festivals en beurzen. Daarnaast werkte hij een tijd bij een restaurant in Delft. Zijn ervaringen in het ondernemen en de liefde voor horeca gebruikt Noël nu voor Broodje Delft.
“Het was eigenlijk niet mijn plan om nu al zoiets groots te doen, maar dit kwam op mijn pad en daar ben ik heel blij mee. Ik regel de administratie, de promotie en een deel van de inkoop. Jesse staat, samen met onze werknemers, in de zaak en houdt zich bezig met de verkoop. Eten bereiden is helemaal zijn ding.”
De jongens hebben grote plannen voor de zaak. Zo willen ze broodjes gaan leveren aan bedrijven en studentenverenigingen. “Op kantoor eet je tegenwoordig geen broodje pindakaas meer. Er wordt vaak een uitgebreide lunch geregeld. Dat willen we gaan aanbieden. Daarnaast willen we het bezorgen van broodjes toegankelijker maken en misschien plaatsen we ook wel statafels bij de kraam, zodat mensen kunnen blijven hangen.”
Aangeboden door The Harvest
Aangeboden door Oliebollenkraam Nico Sterrenberg
In onze gids
Populaire rubrieken