Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nellie van Verkade & Jacques is al sinds haar 17e ondernemer

Aangeboden door Verkade & Jacques Delft 8 juni 2018

Ondernemer zijn is niet zomaar een baan: dat bén je. Bij Nellie Hannewijk van Verkade & Jacques is dat héél duidelijk: sinds haar zeventiende staat ze achter de toonbank van een eigen kaaswinkel. Inmiddels heeft ze – samen met haar supergoede team –  van Verkade & Jacques een beroemde winkel in Delft en omstreken gemaakt. “Ik weet van veel klanten precies wat ze lekker vinden.”

Nellie’s liefde voor kaas begon al toen ze piepjong was. “Ik werkte als meisje op de kaasafdeling in de supermarkt en dacht: wat is dit een mooi, ambachtelijk product.” Vervolgens besloot ze samen met haar vader meteen spijkers met koppen te slaan en opende op een kaaswinkel in Spijkenisse. “Die groeide enorm hard, waardoor we al snel meerdere filialen konden openen. Op den duur werd dat toch teveel en besloten we een winkel te zoeken die mijn vader en ik samen konden overnemen. Dat werd Verkade & Jacques in Delft.”

verkade en jacques azijn

Omzet ligt op straat

Ook in Delft ging ze er vól voor: “Je bent ondernemer of je bent het niet. Ik ga altijd voor de uitdaging.” Ze breidde het assortiment kazen gigantisch uit en begon met het verkopen van olijven, tapenades, vleeswaren, azijn… Maar ook daar kun je niet in blijven groeien wanneer je beperkt de ruimte hebt. “Toen dacht ik: de omzet ligt hier in de binnenstad letterlijk op straat! Bijna ieder restaurant verkoopt kaas, vleeswaren en wijn. Dat kan ik ook leveren!” En dus werd Verkade & Jacques veel meer dan alleen een speciaalzaak. “We leveren als groothandel aan veel restaurants in Delft, Den Haag en Rotterdam. Daarom werk ik samen met zakenpartner Johan en krijgt het personeel veel verantwoordelijkheid. In je eentje kun je dit niet bolwerken.”

Betrokken bij de klanten

Toch zal Nellie nooit fulltime op kantoor gaan zitten om daar de boel te ‘managen’. “Ik vind het veel te leuk om in de winkel te staan: ik ken zoveel klanten persoonlijk! Inmiddels weet ik van veel klanten ook wat ze lekker vinden. Dan komen ze naar me toe en vragen ze: vind ik deze kaas lekker? Vervolgens vertel ik ze of dat een goede keuze is, of dat ze beter iets anders kunnen kiezen. Ik vind het heel belangrijk om te weten wat klanten bezig houdt. Van veel mensen krijg ik hun hele levensverhaal mee: trouwerijen, kinderen en ook begrafenissen.” En ja: daar gaat ze gewoon naar toe. “Ik vind het essentieel om op dat niveau betrokken te zijn bij klanten.”

verkade & jacques nieuwstraat delft
Het nieuwe filiaal in de Nieuwstraat

Niets gaat overhaast

Verkade & Jacques zal nooit ten onder gaan aan het eigen succes: “Ik geloof heel erg in organische groei, we doen hier niets overhaast. Neem bijvoorbeeld ons tweede filiaal in de Nieuwstraat. We hadden extra opslag nodig voor de groothandel en dus huurden we dit pand. Toen dachten we: hier kunnen we ook wel wijnproeverijen doen. En hè! De voorkant leent zich uitstekend om broodjes te verkopen. Op die manier gaat niets overhaast. We zijn hier nu vijf dagen per week geopend tijdens de lunch en gaan vanaf volgende maand ook op zaterdag open. Op die manier staan we nooit stil, maar gaat het ook niet te snel. Een ding is zeker: als er nieuwe ontwikkelingen zijn, sta ik vooraan!”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Verkade & Jacques Delft. Meer over Verkade & Jacques Delft ontdekken?

Verkade & Jacques Delft kaaswinkels

Gesloten10:00 - 18:00

Brabantse Turfmarkt 75, Delft

Bekijk meer:kaaswinkels

adv.