Naomi is visagist voor bruiden: ‘Het gaat niet om de make-up, maar om de vrouw erachter’

Door Ilse Zoutewelle 15 februari 2019

Een van de belangrijkste onderdelen van een bruiloft is het uiterlijk van de bruid. Dat weet Naomi van Naomi Make-up and Hair als geen ander, want ze laat tientallen bruiden per maand stralen op de mooiste dag van haar leven. “Het is geweldig om een bruid de look te geven waar ze van droomde.”

Naomi had amper ervaring als visagist, toen ze als 18-jarige gebeld werd door een Delftse fotograaf of ze NU kon komen. “Ondanks mijn gebrek aan ervaring heb ik mijn make-up koffer gepakt en ben gegaan.” Terwijl ze bezig was, vroeg hij of ze behalve de make-up ook even het haar van de modellen kon doen. “Dat had ik nog nooit gedaan, maar omdat er niemand anders was, ben ik gewoon begonnen.” Dat beviel zó goed, dat Naomi vaker ging samenwerken met de fotograaf. Ondanks haar gebrek aan opleiding. Hoe dat kan? “Visagie is als schilderen: dat zit in je. Ik riep al sinds mijn vijftiende dat ik visagist wilde worden en heb gewoon heel veel geoefend. Het ging vanzelf.”

Sprankeling

Terwijl Naomi werkte voor de fotograaf, kreeg ze de vraag van een aanstaande bruid of ze haar make-up wilde doen op de huwelijksdag. “Dat leek me supertof, dus ik zei meteen ja.” Een geweldige keuze, want Naomi ontdekte haar passie. “Ik vond het superleuk om bruiden op te maken. Vaak hebben ze al een idee in hun hoofd van hoe ze eruit willen zien. Als ze zien dat ik dat werkelijk kan maken, gaan ze helemaal stralen. Voor die sprankeling doe ik het.”

Niet de make-up, maar de vrouw erachter

Langzaam maar zeker kreeg Naomi steeds meer aanvragen van bruiden die opgemaakt wilden worden door haar. Wat bruiden in haar waarderen? “Ik vind het heel belangrijk dat de make-up en het haar de bruid versterkt. Het gaat mij niet om de make-up, maar om de vrouw erachter. Ik zal niet snel helemaal over the top gaan. Dat past ook in mijn stijl: bohemian, maar wel elegant. Ik zorg dat ik up-to-date ben van de laatste trends en dat weten mensen ook te waarderen.”

Verrassingsbruiloft

Naomi komt als visagist op de meest bijzondere bruiloften. Ze vertelt: “Zo was ik laatst op een verrassingsbruiloft. Het bruidspaar had alles geregeld, maar de gasten wisten van niets. Ze hadden de trouwzaal helemaal afgeplakt met zwarte doeken en gezegd dat het een escaperoom was met als thema trouwfeest. Uiteindelijk kwamen de gasten erachter dat het een écht trouwfeest was. De reacties van die mensen waren echt onbetaalbaar.”

Uitbreiden

Of Naomi nog dromen heeft voor haar bedrijf? “Op dit moment werk ik in mijn eentje. Ik krijg alleen zó veel aanvragen binnen, dat ik dit jaar op de vrijdagen en zaterdagen al helemaal vol zit. Ik moet vaak ‘nee’ verkopen en dat vind ik jammer. Daarom ben ik nu aan het kijken of ik kan gaan samenwerken met een visagist die het tof vind om in mijn stijl te gaan werken. Zo kan ik nóg meer bruiden blij maken!”


Meer over Naomi Make-up and hair ontdekken?

Naomi Make-up and hair wellness

Op aanvraag

Smetanapad 5 , Delft

Bekijk meer:wellness

adv.