Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De mannen van Van alles en nog iets “doen maar wat”

Door Ilse Zoutewelle 15 juli 2016

Een bezoekje aan Van alles en nog iets brengt gegarandeerd een glimlach op je gezicht. Eigenaren Patrick van den Burg en Tijn Noordenbos maken namelijk de gekste dingen die vreemd genoeg ook weer geniaal zijn. Zo kom je er de ‘trapkast’ tegen: een huishoudtrap met planken ertussen die eruit ziet als een echte kast. Of een lamp met een tulbandvorm als kap. Wij willen meer weten van deze ondernemers.

Van alles en nog iets
De trapkast

Je raadt het al: de naam Van alles en nog iets dekt de lading van de winkel aardig goed. Patrick en Tijn maken alle meubels helemaal zelf met spullen die ze op de kop tikken op brocantes en rommelmarkten in Frankrijk, Polen en Nederland. “Vaak is het zo dat we van tevoren niet weten wat we van de spullen gaan maken”, vertelt Patrick. “Zo had ik ergens een botsauto op de kop getikt. Die heeft een paar dagen in de woonkamer gestaan – tot grote vreugde van mijn zoontje – toen ik me bedacht dat het een hele mooie balie zou zijn. Dus heb ik de stoeltjes eruit gesloopt en de onderkant eraf gehaald en nu is het een ideale balie.”

Volledig uitverkocht

De winkel van Patrick en Tijn is nog best nieuw: sinds 5 maart is de zaak aan de Choorstraat officieel open. “In 2014 hebben we 3 maanden een pop-up store gehad in het pand waar Lu-st nu zit. Dat liep gigantisch goed, toen we stopten waren we volledig uitverkocht.” Van alles en nog iets is voor beide mannen iets dat ze naast hun andere werk doen. Patrick werkt fulltime als werktuigbouwkundige bij De Vette in Schipluiden, Tijn is eigenaar van Uit de Kunst.

van alles en nog iets boomstam tafel

Oude boomstam

Het is allemaal begonnen met een vraag van Tijn aan Patrick of hij een tafel kon maken van een oude boomstam die hij op de kop had getikt. “Dus heb ik een aluminium frame gemaakt en daar de contouren van de boomstam op uitgetekend. Die boomstam er tussen gemonteerd en zie daar: de tafel. Dat was meteen een succes, dus heb ik er nog een stuk of 5 gemaakt en verkocht.” Naast die tafels klusten Tijn en Patrick nog meer spullen. “Op den duur stond ons hele magazijn vol, dus bedachten we ons dat we beter een winkel konden beginnen. Daar kwam dus de pop-up store uit. Daarna zijn we altijd op zoek geweest naar een nieuw pand. Toen de tweedehands boekwinkel ermee stopte, zijn we daarom ook meteen op dit pand afgegaan.”

Van alles en nog iets
Botsauto-balie

Knutselen

Toen het pand er eenmaal was, ging het inrichten vanzelf. “We doen echt maar wat. Toen we de winkel net hadden, liepen we naar binnen en zei Tijn: ‘ik denk dat ik die muur daar maar rood maak.’ Dus is de muur nu rood. Hetzelfde geldt voor de lampen: we hebben ze er gewoon ingeschroefd waar het kon.”

Maar het staan in de winkel is niks voor Patrick. “Ik vind er eigenlijk niks aan. Gelukkig sta ik er ook alleen in het weekend, maar dan nog vind ik het zo saai. Laat mij maar lekker meubels knutselen. Tijn vindt het wel leuk. Dan zit hij achter de balie wat te klooien en komt hij weer met een prototype naar mij toe. Of ik dat niet kan maken. En ja, dat doe ik dan maar.”


Meer over Van alles en nog iets ontdekken?

Van alles en nog iets woonwinkels

Gesloten11:00 - 17:30

Choorstraat 16, Delft

Bekijk meer:woonwinkels

adv.