Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Koffiezaak Neef Rob bestaat 3 jaar: ‘Dat ik hier sta is de schuld van mijn schoonzus’

Door Martine Wooning Berkhuizen 25 september 2020

Houd je van goede koffie of thee? Heerlijke chocolaatjes? En neem je hier ook de tijd voor? Dan heb je vast weleens een kopje koffie (of thee) gedronken bij Neef Rob in de Choorstraat. In oktober bestaat de winkel drie jaar. Hoog tijd om Rob Kuiters beter te leren kennen.

‘Even snel’ kennen ze niet bij Neef Rob: “Hier neem je de tijd om te genieten van kwaliteit. We rennen al te snel door het leven. Sta nou gewoon eens effe stil bij wat je aan het doen bent. En laat je dan gelijk ook verassen door een goede bak koffie, of thee, of chocolade, of noga, of dadels…”

Van directeur naar ondernemer

Jarenlang heeft Rob gewerkt als directeur bij verschillende autobedrijven. “Ik werd gebeld om de boel weer op poten te zetten. Dit deed ik in verschillende filialen, maar zodra zo’n bedrijf weer goed liep hield mijn taak wel op. Ik vond het op een gegeven moment gewoon niet leuk meer. Zodra je plezier mist in je werk, wordt het tijd voor wat nieuws. Dat heb ik tegen een hoop mensen in mijn omgeving gezegd en uiteindelijk dus ook tegen mezelf.”

De wereld achter koffie

“Ik was geen groot koffieliefhebber, dat komt door mijn schoonzus. Zij gaf me een boek over koffie en daar ben ik me in gaan verdiepen. Ik vind de wereld die er achter zit buitengewoon interessant. Waar komt de koffie vandaan, waar groeit het, hoe hoog? Het brandingsproces van koffiebonen is weer een volgende stap. Ik heb een fantastische gozer ontmoet die hier heel veel kennis van heeft en samen zijn we aan de slag gegaan om de beste resultaten te bereiken.”

Spanning tussen smaken

Inmiddels heeft Rob zoveel kennis van koffie en thee dat je niet zomaar koffie bij hem kan bestellen. Hij wil eerst weten waar je van houdt, welk bier je bijvoorbeeld lekker vindt en aan de hand daarvan geeft hij advies. Hij zit er niet vaak naast. “Het is allemaal een kwestie van de juiste tonen van smaak bij elkaar brengen. Zoet, zout, zuur en bitter. Zij maken het spannend. Dit is niet alleen in je koffie, maar met alles zo. Zoet en zoet versterken elkaar niet, maar zoet en zout wél. De smaak karamel-zeezout is niet voor niets zo’n succes.”

Alleen het beste

“Ik ben niet gebonden aan leveranciers, alles wat hier gebeurt komt omdat ik dat wil. Alles wat hier geserveerd wordt is goed. Het klinkt misschien arrogant, maar zo is het wel. Ik zal nooit een minder goed product verkopen met hogere marges. Alleen het beste is goed genoeg. Dat weten mijn klanten ook. Als ik iets adviseer, geloven ze me. En dat is het grootste compliment dat ik kan krijgen.”

Toekomst

Rob staat al drie jaar lang, zes dagen per week in de winkel, maar is nog niet klaar met ondernemen. “Meerdere zaken openen lijkt me geweldig, maar ik kan niet op meerdere plaatsen tegelijk zijn. Het lijkt me wel wat om een franchise te beginnen. Een samenwerking met iemand die met net zo veel enthousiasme als ik in de winkel staat. Hij hoeft dan echt niet alles één op één over te nemen en er is genoeg ruimte voor eigen inbreng. Hij verkoopt alleen wel mijn koffie en thee. En ik wil altijd helpen waar ik kan om de zaak te verbeteren.”

Lees ook:

neef rob delft

Hmm… Deze bonbons van Neef Rob moét je geproefd hebben

Neef Rob is dik een maand open in Delft en met een beetje mazzel heb je de heerlijke koffie hier al ...

Dit is wat de koffie van Neef Rob zo bijzonder maakt


Meer over Neef Rob ontdekken?

Neef Rob bars

Gesloten12:00 - 17:00

Choorstraat 34, Delft

Bekijk meer:bars

adv.