Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kimberly wilde al haar hele leven ondernemen: ‘Ik had niet verwacht dat het een schoonheidssalon zou worden’

Door Iris Olsthoorn 9 juni 2017

Je bent er ongetwijfeld al langsgekomen: op de hoek van de Wijnhaven en Peperstraat zit een sliksplinter nieuwe winkel. Het is schoonheidssalon Kimberly’s, waar de fanatieke maar vriendelijke Kimberly de Cock de scepter zwaait: “Op mijn derde wist ik al dat ik ondernemer wilde worden.”

Als je een fervente salon-bezoeker bent, ken je Kimberly’s ongetwijfeld al lang. Kimberly begon in 2002 met haar schoonheidssalon aan de St. Olofslaan, is vervolgens naar het Agnethapark verhuist en kwam daarna op de Voorstraat terecht. Sinds een maandje zit ze op de hoek van de Peperstraat en met succes: “Het is razend druk. We weten bijna niet meer waar we het moeten zoeken.”

‘Ik wilde eigenlijk Mercedesdealer worden’

kimberly'sGelukkig heeft hard werken er bij Kimberly altijd al ingezeten: “Op mijn derde wist ik al dat ik ondernemer wilde worden. Ik verkocht alles wat los en vast zat in huis, daar waren mijn ouders minder blij mee”, lacht ze. Dankzij haar ondernemende karakter had Kimberly op haar 19e al voldoende spaargeld om een eigen winkel te beginnen. “Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik in de schoonheidsbranche terecht zou komen. Ik wilde Mercedesdealer worden of antiekverkoper. Maar mijn moeder zei: ‘Doe maar niet. Ga maar schoonheidsspecialiste studeren.’ Achteraf bleek dat mijn moeder gelijk had, ik was een natuurtalent. Na al die jaren vind ik de beautybranche nog steeds spannend. Je moet jezelf constant bijscholen en vernieuwen. En daarbij, geen voet, hand of huid is hetzelfde.”

Heel normaal

Kimberly's
In deze koninklijke stoelen kan je neerstrijken voor een pedicure.

Bij Kimberly’s kan je het eigenlijk zo gek niet bedenken, of je kunt er wel voor terecht. Je kan er een legio aan schoonheidsproducten kopen en er zijn een heleboel behandelingen: (hou je vast) verschillende pedicures, manicures, gezichtsbehandelingen, permanente make-up en wimperextentions, huidtherapie, massages én botox en fillers. “We hebben hier allerlei specialisten werken, waaronder een cosmetisch arts. Veel mensen hebben een oordeel over botox en fillers, maar tegenwoordig kán het gewoon heel goed en netjes in een salon als dit. Ons team is er gewoon eerlijk en normaal over, zodat het voor de klant ook normaal voelt.”

Echte Delftse

Of Kimberly niet liever in een grote stad gaat zitten met zo’n uitgebreide salon? “Natuurlijk is uitbreiden leuk. We hebben bijvoorbeeld ook al een locatie in Rijswijk. Maar het publiek is daar toch anders. Ik ben een echte Delftse. Ik vind de bewoners heel erg leuk, ik voel me thuis in Delft. En ik merk dat veel Delftenaren bezig zijn met duurzaam, groen en biologisch. Dat doen we hier in de salon ook.”


Meer over SK Beauty & Lifestyle ontdekken?

SK Beauty & Lifestyle wellness

Geopend08:30 - 22:00

Peperstraat 40, Delft

Bekijk meer:wellness

adv.