Katharina (22) maakt taarten vanuit huis: ‘De halve woonkamer staat vol bakspullen’

Door Ilse Zoutewelle 11 januari 2019

Katharina (22) was van plan om haar banketbakkersopleiding af te maken voor ‘het papiertje’ en daarna iets totaal anders te gaan doen. Tot ze stage ging lopen bij Banketbakkerij Stoffer in Delft en ontdekte dat het werk van een banketbakker eigenlijk superleuk is. Inmiddels heeft ze haar eigen bedrijfje en bakt ze taarten in opdracht. “Ik had nooit gedacht dat ik dit zou gaan doen.”

Nadat Katharina haar banketbakkersdiploma had gehaald, wilde ze graag nog een opleiding doen tot patissier. “Ik vond het werken bij een banketbakker alleen erg zwaar: elke ochtend om 5 uur opstaan gaat je niet in de koude kleren zitten. Verder viel het me op dat taarten bij de bakker vaak vrij prijzig zijn. Daarom leek het me leuk om voor mezelf te beginnen: zo kon ik taarten maken die wél betaalbaar zijn.”  Ze maakte voor zichzelf al veel taarten en postte daar foto’s van op Instagram. Het was dus niet zo’n enorme stap om ze te gaan verkopen. “Toch vond ik het superspannend! Maar mijn moeder heeft me gepusht om het toch te doen, haha.”

Ze bakt haar taarten thuis

Inmiddels is Katharina zo’n twee dagen per week aan het bakken voor Cakes with Curves. Een eigen keuken heeft ze nog niet; de taarten worden allemaal gemaakt in de keuken van haar ouders. “Inmiddels is zo’n beetje de halve woonkamer bezet met mijn bakspullen en in de gang staat een megagrote koelkast. Maar ze vinden het gelukkig niet erg!”

Testen met nieuwe smaken

De taarten van Katharina zijn net even anders-dan-anders. “Zo maak ik een red velvet cake met karamel en framboos en laatst heb ik een taart gemaakt met grapefruit. Dat zijn combinaties die je niet vaak ziet, maar ik vind het leuk om dat uit te proberen.” Dat uitproberen gaat trouwens niet altijd van een leien dakje. “Ik ben erg kritisch en vind al snel dat iets niet goed is. Maar mijn vader en broertje zijn dat wat minder, haha. Zij zijn altijd dankbare afnemers van mijn baksels: mislukt of niet.”

cakes with curvesUnicorn taart

De bestellingen komen inmiddels steeds meer binnen. “Je kunt mijn taarten al proeven bij de conceptstore van X (het voormalig sport- en cultuurgebouw, red.) op de TU Delft. Daarnaast maak ik heel veel taarten in opdracht. Zo kwam ik laatst een berichtje tegen op Facebook van een moeder die weinig budget had, maar graag een unicorn taart wilde voor de verjaardag van haar dochter. Ik heb haar gezegd dat ik die taart voor een klein bedrag wilde maken. Toen ze de taart op kwamen halen, waren ze zó verrast en blij! Dat was echt onbetaalbaar.”

Eigen keuken

Katharina heeft nog genoeg dromen voor Cakes with Curves: “Na mijn opleiding zou ik het liefst fulltime aan de slag gaan voor mijn bedrijf. Maar ik wil ook niet dat het bedrijf té groot wordt, want het lijkt me fijn om de taarten allemaal zelf te blijven bakken. Als ik over een tijdje een pandje met eigen keuken kan betalen, ben ik al héél blij!”


Meer over Cakes with Curves ontdekken?

Cakes with Curves kookstudio’s

Op aanvraag

Bekijk meer:kookstudio’s

adv.