Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Karin runt planten- en lifestyle zaak Groene Vingers: ‘Ik noem mezelf een groenstylist’

Door Danique Beijer 24 juli 2020

Als je wel eens over de Burgwal loopt, is de winkel Groene Vingers je vást wel opgevallen. Deze fijne zaak op een toplocatie in Delft springt er door de gezellige aankleding uit in het straatbeeld. Maar, wie runt deze leuke planten- en lifestyle zaak nou eigenlijk? Wij gingen op pad en spraken de eigenaresse Karin Geurts-Vollering over haar winkel.

Karin Geurts-Vollering (50) is het creatief brein achter Groene Vingers Delft. De liefde voor groen zat er bij Karin al vroeg in: “Ik ben opgegroeid bij Tuincentrum Vollering en zelfs een tijdje eigenaar geweest, samen met mijn zus. Daar zijn we toen mee gestopt en vervolgens ben ik inkoper geworden van keramiek en glas. Maar het begon toch weer te kriebelen. Ik wilde weer in contact komen met klanten en bezig zijn met planten en groen.”

Rondfietsen in Delft

Karin is toen (letterlijk!) gaan rondfietsen in Delft en kwam het pand op de Burgwal tegen waar haar winkel nu zit. “Ik stapte binnen en zag prachtig licht achterin. Dat is natuurlijk super voor de planten! Ik ben daarna naar huis gegaan en heb een plan geschreven. Uiteindelijk heb ik, na veel nadenken, besloten om ervoor te gaan. Ik besloot mijn baan op te zeggen en ben Groene Vingers begonnen.”

Familie

Haar familie stond helemaal achter het plan. Karin: “Mijn man zei: als jij hier blij van wordt, moet je het sowieso doen’. En tot nu toe heb ik er nog geen dag spijt van gehad. Mijn oudste dochter werkt ook in de winkel. Zij is net klaar met haar studie, maar komt voorlopig bij mij werken. Mijn andere dochter werkt ook voor de zaak, maar voornamelijk achter de schermen. En mijn zoon runt een eigen foodtruck. Ook fantastisch! Ik geef mijn kinderen graag mee dat ze echt moeten doen wat ze leuk vinden.”

Iedere dag een feestje

Karin vertelt verder: “Dat is ook een kernvoorwaarden die ik mezelf stel: doe dingen die je gelukkig maken, want het leven is veel leuker als je blij bent. De winkel bestaat nu bijna vier jaar en ik vind het nog iedere dag een feestje. Natuurlijk heb ik wel eens een baaldag, maar gelukkig niet vaak.” In de tijd dat haar zaak bestaat heeft Karin veel lessen geleerd. “Zoals dat je binnen een bedrijf keuzes moet maken. Zo word ik bijvoorbeeld niet blij van het proces rondom de verkoop van bloemen. Daarom doe ik dat ook niet en heb ik gekozen voor groen en interieur. Dat past écht bij mij. Ik noem mezelf dan ook geen bloemist, maar groenstylist.”

Inspiratie opdoen

Bij Groene Vingers kun je komen rondsnuffelen en doe je tegelijkertijd inspiratie voor je eigen woning op. Karin vertelt: “Tijdens het inkopen kijk ik altijd naar wat ik zelf leuk vind. Ik houd van groen en vind het heerlijk om bezig te zijn met interieurstyling.” Ook kun je in de winkel leuke, kleine kadootjes vinden. “Zelf neem ik graag als ik ergens langs ga een kleinigheidje mee. Denk bijvoorbeeld aan: een klein plantje, een kaartje, een leuk koffiekopje e.d. Zulke dingen verkoop ik ook graag in de winkel. Heerlijk om dat dan mooi voor anderen in te pakken.”

De toekomst

Dat Karin voorlopig nog wel even doorgaat met Groene Vingers mag duidelijk zijn. “Ik vind het geweldig om te doen en ga zeker nog door. De afgelopen periode was voor veel ondernemers heel lastig. Maar ik heb echt geprobeerd om van iets negatiefs iets positiefs te maken. Altijd kansen proberen te zien, is dus een les die ik zeker meeneem voor de toekomst.”


Meer over Groene Vingers ontdekken?

Groene Vingers bloemisten

Gesloten10:00 - 17:30

Burgwal 23, Delft

Bekijk meer:bloemisten

 

adv.